ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП и Воля разкриха какво ни дава и какво липсва в Бюджет 2020

  • 13 ноември 2019 08:05

  • 654
  • 0
ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП и Воля разкриха какво ни дава и какво липсва в Бюджет 2020
© БНТ/ На снимката: Иванов от ГЕРБ

Депутатите Александър Иванов от ГЕРБ, Дора Янкова от БСП, Сергей Кичиков от ДПС, Александър Сабанов от "Обединени патриоти" и Кръстина Таскова от "Воля" обсъдиха в сутрешния блок на БНТ Бюджет 2020.

"От БСП смятаме, че увеличение от 14 лв. няма да подкрепи бедните. А нашите български пенсионери са бедни. Настояваме пенсиите да бъдат увеличени. Правителството е подложено на изпитание", заяви Дора Янкова от БСП. 

"700 млн. лв. са отделени за увеличение на пенсиите за 2020 г. Увеличаваме пенсиите с над 7%", разкри Александър Иванов от ГЕРБ. 

Димитър Главчев за Бюджет 2020: Повече от същото е по-добре, отколкото различно, но по-малко

"От както ОП сме в управлението, се вижда увеличение в доходите. Ще направим предложение минималната пенсия да стане 250 лв. Това ще струва на държавата допълнително 80 млн. лв. Ще предложим безплатна детска градина за децата на 4-годишна възраст", коментира Александър Сабанов от "Обединени патриоти". 

"Предлага се същият бюджет като този от 2019 г., но с леки увеличения. Икономиката ни се развива, но здравеопазването и образованието не. Ощетените са социално слабите. Политиката по доходите е безспорна, но не виждаме другите политики в Бюджет 2020. Не виждаме политиките за облекчаване на бизнес климата", каза по темата Сергей Кичиков от ДПС. 

"За нас този бюджет е инерционен. Държавата ще се развива, а бюджета се опитва да е догонващ. Няма борба обаче срещу корупцията, а разходите остават все така високи. Няма желание от страна на правителството за решаване на демографската криза. Искаме увеличение на възнагражденията, ако трябва да продадем част от самолетите, които платихме", смята Кръстина Таскова от "Воля".

"За догодина е предвидено минималната пенсия да стане 240 лв. Изпълняваме приоритетите, които сме обещали. Бюджет 2020 е повече, а БВП расте", коментира депутатът от ГЕРБ.

Менда Стоянова: Очакваме БВП за 2020 г. да е около 127 млрд. лева

"България ще остане най-бедната държава. Бюджетът няма да подкрепи бедните хора. Инвестициите в страната са ниски. Този бюджет не лекува демографската криза. Да, редно е минималната заплата и учителските възнаграждения да растат, но не сме постигнали необходимото. Бюджетът не дава икономическо оживление", каза депутатът от БСП.

"Реформите в образованието не могат да дадат моментални резултати. Резултатите ще бъдат видими след 10 години", завърши Сабанов от ОП. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини