Димитър Главчев за Бюджет 2020: Повече от същото е по-добре, отколкото различно, но по-малко

Нищо лошо няма държавният бюджет за 2020 г. да е още от същото, защото досегашните бюджети осигуряваха развитие и по-добро бъдеще. Целта му е на базата на стабилността и борба с корупцията, да се осигуряват повече постъпления в бюджета, които да се насочват по политиките на кабинета. Това каза бившият председател на НС и член на бюджетната комисия Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той припомни, че основният приоритет на управляващите е образованието, затова и 360 милиона повече се насочват там. Предвидено е 17% увеличение на заплатите на учителите, а на държавните служители – 10%, допълни той.

Повече от същото е по-добре, отколкото различно, но по-малко, както при управление на БСП“, подчерта Главчев.

По думите му бюджетът е балансиран с неутрално салдо. „Заложили сме по-малък растеж. Взели сме предвид и прогнозите за кризи. Смятам, че може да не е достатъчно, но такива са реалните ни възможности. Съдейки по миналите избори това е разбираемо за българите“, заяви бившият председател на НС.

„Всяка година бюджетът се изготвя от голям брой експерти от Министерство на финансите. Той е насочен към политиките, които са обещани от управляващите“, припомни той.

Представиха законодателни текстове, предвиждащи пожизнена втора пенсия

Като пример за доброто управление на парите на данъкоплатците, Главчев даде следните примери: „6,5% ще бъдат повишени всички пенсии от 2020 г. В момента ние сме с най-ниската безработица, отчитана някога - 4%. Насочили сме вниманието си към младите хора. Важното е да осигурим такава работна среда, за да могат младите да остават в страната, а отпътувалите в чужбина да започнат да се завръщат“, посочи той.

Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в даде рецептата за по-високи доходи: „Правим всичко възможно по посока доходите да се увеличават. Привърженици сме на максимата, това да става след показване на работа. Това, което се осигурява като условия на трудещите се е добра база. Всички доходи са ниски, но пътят е на база на повече работа те да се повишават.

А относно забележката, че сме на последно ниво по доходи в ЕС, Главчев поясни, че все пак това е семейството на богатите държави.

Коментари

 1. 2019.11.12 | 19:47

  Чукундур

  1. 2019.11.13 | 06:43

   Ако човек като него, бил ппредседател на народното събрание е "чукундур", тогава ти селяндурино, какъв си ?

 2. 2019.11.12 | 21:50

  Синът на тоя главанак, що работи? Айдук, може би?

  1. 2019.11.13 | 06:32

   Колко е важно за теб, дали ситът му е "шеф" или чистач ?

   Какво общо има това с написаното в новината ?

   Важно е ти какво работиш, с този овчи мозък, за да разбереш, че от теб нищо не става и никой не ти е виновен за това !

 3. 2019.11.12 | 19:58

  Глупак 1/3 от българите изчезнаха в чужбина !

  1. 2019.11.13 | 06:15

   1/3 от българите изчезнаха много отдавна заради БСП-БКПресъпници и последиците от техните крайно лоши и безидейни "управления" !

   След 10 години управление на ГЕРБ, вече има не малко завърнали се българи !

   А глупака в случая си ти, щото не го знаеш и наричаш "глупак" човек, който е сто пъти по-успешен от теб !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет