Петър Курумбашев: Правителството дава 60 млн. лв. за ненужен софтуер

  • 23 март 2012 11:53

  • 1357
  • 3
Петър Курумбашев: Правителството дава 60 млн. лв. за ненужен софтуер
©

В общо питане към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев и лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа поставиха въпрос за обществена поръчка, чрез която кабинетът търси фирма-посредник, която да закупи от Microsoft последната версия на Windows 8.

Тази операционна система обаче се очаква да се появи на пазара най-рано през есента, коментира Курумбашев.  Според депутата от левицата министерствата изобщо нямат необходимост от обновяване на операционните си системи, защото работят с допотопни компютри. Той даде пример с КАТ, където използват система DOS. "От тази обществена поръчка лъха на корупция и цинизъм, тези пари могат да се дадат за здравеопазване на пример", посочи Курумбашев. Той попита премиера защо е обявена тази поръчка и може ли да бъде отменена.

От своя страна Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа попита защо е нужно да се дават 60 млн. лв. За софтуер на Microsoft, като може да се използва безплатен софтуер на Linux. Сидеров посочи, че такъв се ползва във френския парламент, федералната администрация на САЩ, нюйоркската фондова борса и на редица други места.

В отговор премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че ще прати главния секретар на Министерски съвет Росен Желязков на среща със Сидеров и Курумбашев. "Ако не можем да ви убедим в правотата и в предимствата на въвеждането на операционната система, ще се вслушаме във вашето мнение и ще обявим нов конкурс.”

Петър Курумбашев остави на председателската банка на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 плик, като каза, че ако конкурсът се проведе, в плика е името на победителя, който бил предварително предизвестен. "Идеята на тази обществена поръчка е някой да изкара едни много добри пари година преди изборите", категоричен бе депутатът от левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1357 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.04.10 | 16:52

3
Прав си другарю Курумбашев ,много по добре е да се разходват за разговори по секс-телефона. ( че то бизнеса ти май не върви )
Песимиста

2012.04.10 | 12:36

2
Вместо да ги изхарчим тия 60 милиона за нещо по-смислено и да ползваме безплатен софтуер ние пълним гушите на американците ( сякаш те са ни помагали за нещо до сега , между другото не са го правили за нещо полезно и по свое желание , а в колко идиотщини ни въвлякоха например войните в Ирак и Талибастан ) със обещанието че ще участваме и в възстановяването на Ирак че малко да ни подобри стандарта ама ли излъгаха вече и аз не знам за кой път.
Мечо Пух

2012.03.24 | 23:45

1
Да ги дадат на Моника,на нея са и нужни!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини