Цветан Цветанов се срещна с Йоханес Зеле от немския Бундестаг

  • 06 ноември 2019 11:54

  • 303
  • 1
Цветан Цветанов се срещна с Йоханес Зеле от немския Бундестаг
© Евро-атлантически център за сигурност

По време на посещението си в Берлин, председателят на Изпълнителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, изпълнителният директор София Петкова и адв. Борис Велев, член на ръководството на центъра се срещнаха с Йоханес Зеле, член на Бундестага, зам.-председател на Комисията за култура и медии, член на Комисията по икономическо сътрудничество и развитие и Подкомисията по граждански кризи, реакция при конфликти и мрежови действия.

Цветанов и Зеле обсъдиха новите предизвикателства пред сигурността, свързани с технологичния напредък и споделиха мнението, че Европа следва със собствени сили да развивие 5G технологии и да изгради 5G мрежата по най-сигурен начин. Цветанов и Зеле се съгласиха, че страните от Западните Балкани имат нужда от Европейска перспектива, за да продължават да бъдат надеждни партньори по въпросите на сигурността и да утвърждават своите демократични институции, съобщиха от пресцентъра на Евро-атлантическия център за сигурност.

Време е Европа също така да се съсредоточи върху големите въпроси от геополитическо значение, важни за нейнито бъдеще и да преодолее прекомерната ангажираност с вътрешните си проблеми, за да може да засили международните си позиции. Обсъдена бе и миграционната ситуация, като бе отбелязана важността на темата както за регионалната динамика на Балканите и обективния анализ на отношенията с Турция, така и за вътрешнополитическите процеси в редица страни членки на ЕС. Необходимостта от интензивна работа от страна на неправителствения сектор бе потвърдена, като се разгледа възможността за провеждане на форум по сигурност в една от страните от Западните Балкани с цел засилване на регионалното сътрудничество.

Последвайте канала на

Novini.bg
303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дано има Господ

2019.11.06 | 12:33

1

До кога ще не занимавате с онзи Коунь от фотоса!?
Вече 30 г. в Бългалиа няма СеРеУ-шпиони, защото си имат платени Подлоги и Безродници-Предатели!

Добави коментар

Водещи новини