Цветан Цветанов се срещна с Йенс Паулус, асоцииран партньор и изпълнителен директор на "Ърнст и Янг" - Германия

  • 04 ноември 2019 15:28

  • 595
  • 1
 Цветан Цветанов се срещна с Йенс Паулус, асоцииран партньор и изпълнителен директор на "Ърнст и Янг" - Германия
© Фейсбук/Цветан Цветанов

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, изпълнителният директор София Петкова и адв. Борис Велев, член на ръководството на центъра се срещнаха в Берлин с Йенс Паулус, асоцииран партньор и изпълнителен директор към "Ърнст и Янг" - Германия. "Ърнст и Янг" са водеща компания, една от четирите най-големи в света, в сферата на консултантските услуги, счетоводство, противодействие на корупцията и финансовите престъпления, с над 260 000 служителя по цял свят. Авторитетната организация работи и по редица проекти в партньорство с европейски институции, национални правителства и неправителствения сектор. В портфолиото си организацията силно застъпва и изграждането на институционален капацитет и ефективност на процесите.

Цветанов представи приоритетните теми в работата на Евро-атлантическия център за сигурност, като Паулус приветства идеята за работа по темите на сигурността с регионален акцент. Двамата обърнаха внимание на засилващото се геостратегическо значение на Черноморския регион. Отбелязано беше и негативното влияние на блокирането на започването на преговорите за присъединяване към ЕС за Албания и Северна Македония, като обсъдиха предизвикателствата, които би могло да създаде това в бъдеще.

Двамата се съгласиха, че е важно да се засили сътрудничеството в неправителствения сектор на регионално ниво, с участието на експерти от европейски и американски партньори, по темите за противодействие на прането на пари, финансовите измами и корупцията. Така ще се изпрати ясен сигнал на гражданите от страните на Западните Балкани за нуждата от сериозно и ефективно противодействие и превенция. Двете организации изразиха готовност да започнат работа по изграждането на тези партньорски връзки. Договорена бе съвместна работа по изследователски проект с регионално измерение, както и ЕАЦС да споделя резултати от анализи и изследвания на "Ърнст и Янг" с цел повишаване на осведомеността на българската публика.

Последвайте канала на

Novini.bg
595 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.04 | 15:44

1

не занимавайте хората с тоя измамник , никой не го интересува къде ходи тоя плъх и с кого се среща . само да не е с народни пари .

Добави коментар

Водещи новини