Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър

  • 31 октомври 2019 10:55

  • 1132
  • 9
Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър
© ЕАЦС

В рамките на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с конгресмен Робърт Питинджър от Северна Каролина, основател и организатор на Парламентарния форум за разузнаване и сигурност (Parliamentary Intelligence-Security Forum). Форумът е създаден през 2014г. с цел установяване на професионални контакти между парламентаристи от американския Конгрес, европейските национални парламенти и представители от неправителствения сектор с профил сигурност. По време на годишните срещи във Вашингтон и различни европейски държави се разглеждат въпроси от областта на сигурността и разузнаването.

Цветанов представи дейността на основания от него Евро-атлантическия център за сигурност, като изведе част от основните сфери на интерес – асиметрични заплахи за сигурността на Република България и държавите от региона, геополитическите процеси на Балканите и в Близкия Изток, енергийните проекти като средство за влияние и въздействие върху държавите от региона. Конгресмен Питинджър изрази задоволство, че такъв убеден евроатлантик като Цветанов е създал платформа, която ще даде възможност на отделни личности и организации от региона да изразяват своите убеждения и виждания. Беше отправена покана към Цветанов за участие в предстоящи сесии на Парламентарния форум за разузнаване и сигурност. Двамата се съгласиха, че новите предизвикателства пред света са въпроси, свързани с дигиталните технологии и тяхната уязвимост – 5G мрежите, изкуствения интелект, блокчейн и големите бази данни.

Цветанов и Питинджър разговаряха и по конкретни аспекти на заплахите пред Европа и САЩ, обсъждайки широк кръг от въпроси. Изразено бе общото виждане, че посредством по-тясна европейска и атлантическа интеграция страните от региона на Балканите ще могат да отговорят на заплахите, пред които са изправени. Допълнително бяха обсъдени възможностите за провеждане в Югоизточна Европа на регионален форум по сигурност по подобие на Вашингтонския форум, основан от конгресмен Питинджър преди пет години.

Последвайте канала на

Novini.bg
1132 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
смях....

2019.11.01 | 08:51

7

ТОЯ си е за затвора,американците му дават заплата да докладва всичко на ЦРУ. За шпионаж трябва да го тикнат доживот! А Цветанов беше и Министър на Вътрешните Работи,не забравяйте. И сега с една заплатка от НПО,тоя е изпял всичко що касае вътрешната ни сигурност. Ама нали сме прост народ с къса памет,за това никои не мисли ......... важноо е да има рускла заплаха за България и Европа,че да виреят такива като Цветанов.

2019.11.01 | 13:22

9

смях...., приятелю, допуснал си малка неточност.


Съществува тънка разлика м/у шпионин и разузнавач!


Пояснявам:
- Шпионин е индивид предаващ(продаващ) национални тайни на друга държава!
- НО ако ВЪПРОСНИЯТ индивид, ПРОДАЛ ЧЕСТ, ДОБЛЕСТ И РОДИНА на кравария за подхвърлена копанка на молитвена закуска (е, и за пет-шест апартаментчета, включително един и с асансьорче до хола), то той е „велик“ РАЗУЗНАВАЧ!

Такъв тип „разузнавачи“, обикновено, са оперирани от чувство за срам и позор, НО това не е в сила за роднините и наследниците им!

2019.10.31 | 11:04

1

ЦВЕТАНОВ СЕ СРЕЩА ВСЕ СЪС ВАЖНИ ХОРА, А РАДЕВ С НИКОГО.

2019.11.01 | 12:50

8

Доста първично чувство за ирония.

Ако не е, то тогава е сериозен психиатричен проблем.

цецо

2019.10.31 | 12:27

6

Тоя от къде има пари?

2019.10.31 | 11:26

2

ЦВЕТАНОВ СЕ БОРИ СРЕЩУ КОМУНИСТИ И ДРУГИ ПРЕДАТЕЛИ С АСИМЕТРИЧНИ КРАТУНИ.

той

2019.10.31 | 11:57

5

той комунист бе глупак. и боко тиквата е бивш член на бкп. всички гробари са бивши комунисти, консомолци и дкмс-ари

да

2019.10.31 | 11:52

4

цецо молитвената закуска да не забрави да иде на похода на вагините. да се снима на гей парада. да ни демонстрира евроатлантическите си ценности.

Дано има Господ,Предатели родни!

2019.10.31 | 11:28

3

А трябваше вече да е излежал 1/3 от доживотната си присъда и да дава интервютата си от "офиса" си в Централния.
Анатема,Безроднико!

Добави коментар

Водещи новини