Цветан Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар Даниел Фрийд

  • 29 октомври 2019 15:08

  • 780
  • 2
Цветан Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар Даниел Фрийд
©

По време на посещението си във Вашингтон, председателят на управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с бившия помощник държавен секретар Даниел Фрийд.

Посланик Фрийд е сред водещите изследователи на Атлантическия съвет във Вашингтон, дългогодишен дипломат и специалист по Русия, Балканите и Източна Европа, съобщават от ЕАЦС.

Още в началото на срещата посланик Фрийд подари на Цветанов своята книга „Съединените Щати и Централна Европа през американското столетие“. Двамата обсъдиха възможността книгата да бъде преведена на български език и официално представена лично от посланик Фрийд в София през първата половина на 2020г.

Цветанов представи обстойно дейността на новосъздадения Евро-атлантически център за сигурност, като заяви, че центърът се стреми към засилване на връзките и контактите между България и САЩ по линия на гражданското общество и неправителствените организации. Беше обсъдена актуалната политическа обстановка в региона и амбициите на различни сили извън НАТО и ЕС към тази жизненоважна за стабилността на Европа и Близкия Изток част на света.

Даниел Фрийд определи Цветанов като добър приятел на Америка и политик със стратегическо виждане за процесите в национален и регионален план. Той насърчи разрастването на дейността на центъра в региона на Балканите, определяйки тази дейност като жизненоважна за развитието на трансатлантическите отношения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
780 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.29 | 17:02

2

важното е от къде идват парите за тези разходки и кой и защо се съобразява с тях може би бб и цц ни разиграха голям театър

абе

2019.10.29 | 15:41

1

абе тоя няма ли да го арестуват за шпионаж??? ходи по молитвени закуски и издава държавни тайни. мекере

Добави коментар

Водещи новини