Лютви Местан: Персоналните промени в кабинета не снемат отговорността от Борисов

  • 21 март 2012 11:39

  • 450
  • 0
Лютви Местан: Персоналните промени в кабинета не снемат отговорността от Борисов
©

Персоналните промени не могат да снемат отговорността на самия министър-председател.

Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в на обсъждането в парламента на промените в кабинета.

Той посочи, че ДПС няма положителната оценка за рокадите в правителството. "С гласуването "против" ние ще посочим коректно субекта на отговорност за провалените политики в тези сфери, а това е кабинетът, неговият министър-председател и системата на власт на ПП ГЕРБ. Това са субектите на отговорността и никакви персонални промени не могат да подменят тази отговорност. За нас е ясно, че честата смяна на министри е механизъм за пренасяне на отговорността, за да се съхранят властта и авторитетът на министър-председателя. Този подход носеше дивиденти през 2010 г. Категорични сме, че през 2012 г. този подход вече не работи. Все по-често българските граждани се сещат, че проблемът не е в министрите, защото тях не ги назначава опозицията, не ги намираме по кръстовища, а управляващата партия и по специално министър-председателя на Република България”, подчерта Местан.

"Отговорно управление е това, което няма да отлага за пореден път решението за АЕЦ „Белене”, защото най-лошото е да няма решение. Оставаме с впечатление, че това правителство, когато е на масата с руснаците, е „за” АЕЦ „Белене”, а когато е на масата на преговорите, например с евроатлантически партньори – вече не е толкова за АЕЦ „Белене”, а може би за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Отговорното управление не е говорене за отговорности, а е поемане на отговорности и вие трябва да се обедините. Ако някой иска да се строи АЕЦ „Белене”, без да поема политическа отговорност за това, ще трябва да поиска референдум", категоричен е Местан.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини