Парламентът удължи с още 3 месеца срока за регистрация на търговците на горива по предложение на Валери Симеонов

  • 09 октомври 2019 15:24

  • 502
  • 1
Парламентът удължи с още 3 месеца срока за регистрация на търговците на горива по предложение на Валери Симеонов
© Булфото (архив)

Парламентът прие предложението на председателя на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 срокът, в който търговците на горива да приведат дейността си, съгласно действащата наредба, да бъде удължен с още три месеца. Това стана с приемането на промени в преходните и заключителните разпоредби на Закона за тютюна и тютюневите изделия. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

„Изменението ще даде възможност за приемане на максимално ясни за прилагане законови текстове в условията на ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара за горива и ще осигури равнопоставеност между всички засегнати субекти, каквито препоръки са дадени и от Комисията за защита на конкуренцията в нейно Решение № 313 от 2019 г., с което е извършен секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилен бензин и дизелово автомобилно гориво“, се казва в мотивите на вносителите от НФСБ.

Още преди началото на заседанието, пред сградата на Народното събрание се събраха представители на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, които подкрепиха решителната инициатива на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и го посрещнаха с аплодисменти след приемането на поправките. Пред дребните търговци на горива у нас тях председателят на НФСБ заяви:

„Скъпи колеги, говоря като бизнесмен. Аз също съм бил мачкан от монополи и знам какво означава държавата да е на страната на силните и на близките до властта, за това винаги в такива случаи реагирам така, сякаш става въпрос за моята работа и моя бизнес. Такъв беше случаят със собствениците на малки казани за варене на ракия, с плод и мляко, такъв е и случаят с вас, като търговци и като частници в дейността по разпределение и търговия с нефтопродукти“, каза Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

По думите му това е един частичен успех. „Все пак да не забравяме, че предстои приемането на Законопроект в следващите три месеца. Предполагам, че законът ще бъде внесен в Народното събрание още в началото на ноември. Разчитаме пак на вашата подкрепа, тъй като до момента всичко, което сме постигнали, е благодарение на вашата подкрепа. Най-вече на това, че се организирахте и че твърдо заявихте не само на управляващите, но и на цялата страна, че в България не може да продължава диктатът на монополите, на Валентин Златев и на големите вериги, които да поставят условията и да изнудват държавата, така че да ви ликвидират. С други думи – да ви отрежат главите до кръста. Ето, това не трябва да го допускаме, защото всяка цивилизована държава държи точно на своите най-дребни производители, на дребните предприемчиви хора, на малките и средни фирми, които създават огромната част от обществените продукти и осигуряват над 75% от работните места. Може всички ние да сме малки, да сме дребни, но когато се съюзим можем да постигаме нашите цели и да защитаваме нашите интереси. Така че, продължавайте всички в същия дух и следете внимателно как се развиват процесите по приемането на закона. Бъдете живи и здрави и ви благодаря за подкрепата“, каза Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

От своя страна дребните търговци на горива подчертаха, че Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е техният защитник. Симо Симов от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива припомни свършената от Симеонов и неговите депутати работа в защита на техния поминък посочи:

„Спомнете си първия митинг на 26 юни миналата година на Околовръстното в София. Въпреки че Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 беше в чужбина, той се свърза с нас, изпрати своите депутати от НФСБ, след което започнахме да работим плавно и последователно по този закон. Днес нещата вървят в правилната посока благодарение на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и депутатите от Националния фронт за спасение на България. Аплодисментите, които му отдавате сега, са напълно заслужени. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е нашият човек, защото той е различният депутат, различният политик. Малко трудно се вмества в съвременното разбиране за политици, защото ние разбираме, че истинският политик е корумпираният политик. И понеже Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е далеч от корупцията, обществото малко трудно го приема. Но това е правилният път такива политици като него да бъдат в управлението на България, за да можем да постигнем онази промяна, която ние всички толкова много искаме“.

(Пресцентър НФСБ)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.09 | 20:23

1

eto taka e uvajaemi pri prestapnicite ot grob koito si plashta toi poracva muzikata i nezakonnite targovci si plashtat i taka za po 3 meseca prestapnicite shte im pozvoliavat godini da vi ograbvat

Добави коментар

Водещи новини