Браншови организации плашат с масови протести заради Закона за горивата

  • 03 октомври 2019 12:25

  • 601
  • 0
Браншови организации плашат с масови протести заради Закона за горивата
© pixabay

Браншови организации заплашват с масови протести срещу Закона за горивата, който трябва да влезе в сила на 27-и октомври.

Дребните търговци се опасяват от влиянието на монополистите на пазара, които се опитват да спрат измененията, изработени със съдействието на голямата част от бизнеса и подкрепата на Министерството на икономиката. Затова предупреждават от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, в позиция, изпратена до министър Емил Караниколов, предаде БНР.

Дребните търговци на горива са притеснени от спирането на диалога по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горивата, който постигнаха след тежки преговори и протести. Влизането му в сила се отлага вече от една година заради недоволството на малките превозвачи на гориво. Срещу ипромените скочиха и земеделските производители и строителите.

В последствие заинтересованите браншови организации, включително Асоциацията на индустриалния капитал и Конфедерацията на работодателите и индустриалците заедно с Асоциацията на търговците, производителите, вносителите и превозвачите с посредничеството на министъра на икономиката изработиха вариант, който е на път да бъде спънат от монопола на пазара.

“След 27-ми ние сме в невъзможност да работим, но не само ние, а и потребителите, имам предвид земеделци, строители, мини и т.н. До 28-и те нито могат да купуват горива, нито някой има право да им кара“, обяви Симо Симов от Асоциацията и настоя правителството спешно да вземе решение да отложи наново наредбата, за да се даде възможност на парламента да разгледа закона, да го обсъди и да го гласува. В противен случай протестите под наслов: “Жълтите жилетки“ ще започнат още до края на октомври".

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини