Илияна Йотова: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 години

  • 22 септември 2019 13:42

  • 281
  • 1
Илияна Йотова: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 години
© Президентство

Трябва ни същата увереност на дедите ни отпреди 111 години, които знаеха къде искат да стигнат, как да строят бъдещето. Трябват ни същата воля и сила, независимо от конюнктура, от свои и чужди интереси. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на град Троян, където заедно с тях чества Деня на независимостта на България.

Вицепрезидентът определи 22 септември като предизвикателство и отговорност към общество, политици и държавници.

,,Предизвикателство е към нас като общество и граждани, защото е необходимо да повярваме в собствените си сили, в силата на единението. Предизвикателство е пред политиците, защото трябват  конкретни политики, разумни и полезни за хората.  Предизвикателство е пред държавниците, защото силна и просперираща държава се гради със силни институции'', изтъкна Илияна Йотова. По думите на вицепрезидента днес имаме нужда от силни хора, отговорни за съдбините на България и българския народ, за да може всеки българин да живее достоен живот.

Вицепрезидентът Йотова заяви, че 111 години поколения българи преживяват и триумфи, и трагедии, успехи и крушения, противопоставяне и обединение.

,,Пишем своята история като народ, което не би било възможно без 22 септември 1908 година. Обявяването на независимостта е извор на самочувствие и национален оптимизъм“, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова призова често да се вглеждаме в избелелите фотографии от тези паметни събития, защото ''те ни срещат с хора – смели, дръзки, горди''.

По думите на вицепрезидента това бяха истински водачи, които имаха едно верую и една мисия – да върнат величието на един народ, пет века потъпкван, но съхранил българщината, да строят съвременна, модерна и просперираща България на обединените и независими българи.

По-късно кметът на община Троян Донка Михайлова показа на вицепрезидента Илияна Йотова традиционната улица на занаятите в центъра на града.

Последвайте канала на

Novini.bg
281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.22 | 14:47

1

Червената свиня с 1,5 см високото чело в предизборна /НЕЗАВИСМА/ кампания за к.урвата на Галеви, Мая Костинбродската к.урва!

Добави коментар

Водещи новини