Политолог: Ресорът „Иновации и младеж“ изисква да си отговорник на бъдещето

  • 11 септември 2019 09:04

  • 519
  • 2
Политолог: Ресорът „Иновации и младеж“ изисква да си отговорник на бъдещето
© Кадър: БТВ

Не ресорът прави еврокомисаря. Родното разбиране за политика е да се разпределят едни пари. Ресорът „Иновации и младеж“ изисква да си отговорник на бъдещето. Това каза политологът Анна Кръстева в ефира на БТВ.

„Иновациите са по-широко понятие от технологичното развитие. Институциите днес вървят по пътя, очертан от младежите“, коментира тя и даде пример с 16-годишната тийнейджърка Грета Тунберг, която по думите ѝ е вкарала темата за климата по завладяващ начин.

„На първо място е климатът, дигиталният свят, икономиката. Иновациите първо се създават от младежите преди да се вкарат в институциите“, поясни тя.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще отговаря за 125 милиарда евро като еврокомисар за иновациите. В тази връзка, политологът заяви: „Това са пари, които не се раздават, а които учените печелим и зависи от високото качество на изследванията ни. „Хоризонт 2020“ е една от най-успешните европрограми. Очакваме от еврокомисаря да внесе иновации в управлението“, допълни Анна Кръстева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
519 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
субтитри

2019.09.11 | 09:59

2

Политоложка,а не политолог. Но....може и политолог да е,с тая мъжка физиономия,знае ли човек?

2019.09.11 | 09:24

1

Нищо няма да се случи с 90 %тните функционални неграмотни ,които се произведоха от престъпната ,бандитска и разбойническа 10-то ноемврийска демокрация /анархия /Ще се наливат едни пари в нечии джобове и още по неграмотни младежи и иновации ще се произвеждат.

Добави коментар

Водещи новини