Гледай на живо

ЦСКА - София с важен тест в Европа, "червените" приемат на националния стадион хърватския Осиек

Борисов се срещна с европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните

  • 10 септември 2019 12:24

  • 338
  • 2
Борисов се срещна с европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните
© Министерски съвет

В България предприемаме всички мерки за ограничаване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис. Премиерът Борисов отбеляза, че за целта в страната се прилага план, изготвен от Министерството на земеделието, храните и горите, който включва засилен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове, мерки за биосигурност в свиневъдните обекти, провеждане на информационна кампания, извършване на дезинфекция на площи и продукти, постоянен епизоотологичен надзор и редуциране на популацията от диви свине.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че за да бъдат приложени с цялата си сила тези мерки, се използва сериозен финансов ресурс. Премиерът добави, че българското правителство е отпуснало 28 млн. лв. за изплащане на обезщетения и прилагане на мерките за ограничаване и ликвидиране на заболяването Африканска чума по свинете на територията на България. Съгласно процедурата на Европейската комисия се извършва частично рефинансиране на направените разходи. Министър-председателят Борисов изрази надежда, че в най-кратки срокове Европейската комисия ще започне да възстановява разходите, направени от България, по овладяване на различни заболявания по животните, в това число и Африканската чума по свинете.

Според премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разпространението на болестта АЧС е не само регионален, но вече и глобален проблем, който носи огромни загуби на засегнатите държави и който може да повлияе трайно не само върху определен сектор, а върху цели икономики и търговски партньорства. По тази причина министър-председателят счита за изключително важна координацията на действията в борбата срещу АЧС в Европа. Министър-председателят Борисов изрази увереност, че експертната среща по въпросите на АЧС, чийто домакин е София, ще допринесе за изготвянето на Глобална стратегия за контрол и изкореняване на Африканската чума по свинете в световен мащаб.

Novini.bg
338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Психично-болни

2019.09.10 | 13:31

1

Управляват държавата,вместо да им припишат лечение АК-47!?

До нещастника !

2019.09.10 | 22:35

2

Психично болен си ти, дето се мислиш за умен, но ровиш по кофите за боклук !

Тези дето управляват най-бедната държава в Европа, направена такава от БСП-БКПрестъпници държавата,вече 10 години, са си екстра !

България върви напред !

Има още много какво да се желае, но за сега, няма по-добър вариант !

Ако управляваха други, да са фалирали всичко да сега, поне още два-три пъти !

Добави коментар

Водещи новини