Борисов: Данните на "Фич" и "Мудис" нямат нищо общо с глупостите, които говорят БСП за дългове

31 август 2019 11:24

©
4501 43

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г присъства на 12-ия Летен университет във Варна на младежката организация на партията, на който участват над 250 бъдещи надежди и кадри на ГЕРБ. 

Събитието преминава под наслов #ЩеБъде, а негови организатори са Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, Младежи ГЕРБ и Фондация „Ханс Зайдел“. Премиерът коментира днешната финансова новина - повишения кредитен рейтинг на на България от агенциите Фич" и "Мудис". "Нищо общо с глупостите, които говорят за дългове и т.н. Благонадеждна политика за постепенно присъединяване към Еврозоната и перспектива за устойчив растеж. Т.е. счита се, че това, което прави управляващата коалиция, допринася за устойчивия растеж. Стабилни банки, а не състояние, в което се налага държавата да се намесва - както стана по време на управлението на БСП. Когато чета тези неща, аз съм спокоен. Когато новоизбраният председател на ЕК идва у нас и първите й думи са за борбата с контрабандата, за растежа, аз съм спокоен. И ще видите, че ще имаме в пъти повече пари - точно това, което отговаря на нашите приоритети", каза Борисов.

Той цитира оптимистичните перспективи, набелязани от "Фич", но не спести и критиките. "Агенцията отбелязва, че България се характеризира със стабилни показатели. Но тази стабилност сякаш медиите не я отчитат. Но ето какво казват експертите от "Фич" - очакват страната да продължи да реализира излишъци. Пишат разни идиотщини - "страната ще задлъжнее за следващите млади поколения", от "Фич" ни казват точно обратното", категоричен бе Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Банковият сектор остава стабилен. Какъв беше при управлението на БСП и ДПС? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 долара на месец? През последните години - това е и в отговор на президента - България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг. Е, това е вече "прогерберската позиция", която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях", заяви още Борисов.

Той отбеляза, че през следващата година ще бъдат вдигнати доходите с 10%. Борисов, цитирайки оценката на "Фич", отбеляза, че агенцията е отчела положителните иновации при строителството на автомагистралите "Хемус" и "Струма". "Нали като минавате, виждате как се строи? И се строи здраво! Догодина като минете по "Хемус" трябва да няма и метър, по който да се строи", обеща той.

Премиерът отбеляза, че разумното икономическо планиране е трудно след "паднали банкови системи, разбойнически приватизации, грабеж". Преди една седмица, защото платихме до този момент над 3 милиарда за реакторите на "Белене", понеже има много спекулации по тази тема, истината е, че с добрата воля на руската компания се удължи животът на 5 и 6 реактор на "Козлодуй" с 10-15 години", коментира Борисов и допълни: "За "Белене" Успяхме с изключителна дипломация, с толкова много усилия. Защото този проект има смисъл, ако бъде конструиран правилно. Защото когато падне експлоатацията на 5 и 6 реактор трябва да заменим мощностите. Така е сглобен проектът, че да бъде не само конкурентоспособен, а и приемлив. Така че - оценката за нашето управление се дава ясно и безпристрастно от световните финансови агенции. Видими са нещата, които се правят. Да, може някъде да допуснем грешки и тези, които са сгрешили, ги отстраняваме. Дори най-важните хора за партията, символите за партията. Не че не ми е криво, но само това е начинът да се върви напред", заяви Борисов.

Относно младите в ГЕРБ той заяви: "Както ние имаме прекрасни отношения в международната политика - например с Румъния, така трябва и вие да създадете лични, приятелски отношения. Защото, за съжаление, политиката стана много лична в света. Например - неприязънта между Франция и Бразилия или, ако щете - Брекзит. Представяте ли си да вземем решение без парламента? Моите прогнози, между другото, за Брекзит до момента са абсолютно верни. Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ни уверява, че българските граждани, които учат и работят там, ще имат същите възможности, както досега".

Той отбеляза още  - относно интерконекторите - в сряда МС гласува близо половин милиард за интерконектора мажду Гърция и България. "Това прави на 100% диверсификацията на България факт. И той се строи - финансиран, структуриран". Борисов допълни, че 15 млрд.куб.м. ще преминат към наша територия през турската граница от 15 септември. 

"Трябва да правите разлика между добрия и лошия стопанин. Всяко едно мое правителство е почвало работа с това да им плащаме задълженията и заемите. Тези неща трябва да се помнят. Нека да извадим и да сравним какво са направили те и какво ние. При тях нищо. Само задължения", обърна се Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г към младежите от ГЕРБ.

Филип Епитропов
4501 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.09.01 | 15:56

43

Лекция за наивни гербави глупаци !!!

2019.09.01 | 15:53

42

Всичко е пунта Мара баце и ти много добре го знаеш .

ПАТРИОТ

2019.09.01 | 15:50

41

МНОГО СКОРО ВСИЧКО ЩЕ ИЗЛЕЗА НА ЛИЦЕ !!!

?!!

2019.09.01 | 14:23

40

Знаем отлично, че сега е хубаво. Един ап за 8000 лева в провинция през 1970 при заплати 100 лева, от 70 квадрата, същият го копуваш днес с по-малко брутни заплати, ако заплатата ти е 2 или 3 хилядарки, но кой ще те допусне до тяхното работно място. Ничия партия. Останете със здраве и акъл от 60 годишните не желаем, защото то през 1972 и 1984 са били

Ъхъ

2019.09.01 | 14:17

39

Не ми сравнявайте, че ме хваща яд от вас. Едно време имаше работа, сигурност, хляба беше 0,15 лева, вафлата 0,05 лева. Имаше пари, ала стока под щанда. Конфискувана та стока в кореком. Сега има всичко но пари няма, имат капиталист, кой ограби пчб, ктб, предприятия. Те са ок. Ок са също и от системата, получават 2,3,4,и тн хиляди. Кой е ок е защитник на сегашните, кой от 20 години цели семейства оставиха болни без работа. А и на 45 занаят ми се струва късно. Всеки пише от негова гледна точка. Добре са строители, роднини на запад, един човек кво може сам на запад и тук. Живей те си, харчете народни пари и се кротнете, че ни иде в по вещ е вашият бяс и подигравки. Над 100 кила сте, от недохранване явно.

Излишък

2019.08.31 | 23:37

38

Бюджетния излишък се залага умишлено, за да може после Баце, в нарушение на Закона за бюджета да го разпредели както му е кеф. Миналогодишния излишък от 1,3 млрд. беше даден за магистрала Хемус, при това без търг за фирма изпълнител!!!! И после хоп- имаме висок БВП, от нашите пари!

2019.08.31 | 21:35

37

Лектора Борисов-не разбрахме по каква тема изнесе лекция,как трябва да се трудят присъствуващите за да успеят в живота,а не да разчитат само на това,че са от ГЕРБ ли,да чуят колко велик е лектора им и какви глупости може да говори за опозицията макар,че управлява от 15 години или просто да си починат всички заедно на гърба на обикновения човек,но да са верни гласоподаватели

2019.08.31 | 21:21

36

Този университет и тези лектори са срам за образованието-но явно такива "студенти" им трябват на управляващите

Суверена

2019.08.31 | 11:58

3

На теб ли да вярвам ..или на действителността ..10 години стигат ,който и да е след теб надявам се да е малко малко. ама много малко по-добре... Стига ....

Да

2019.08.31 | 21:15

35

да, ама пак сме си ва ПОСЛЕДНО място в Европа. ФАКТ!

Реалист

2019.08.31 | 18:25

34

Ти явно не си бил роден,когато заплатите бяха по 4 долара,четири часа се чакаше за хляб........ Сега не е добре,но сравнено с преди 10-15 години е много по-добре.Но тинейджърите на по 18-20 години няма как да го знаят това........

Тошев

2019.08.31 | 15:52

33

Тия от район гр.Червен бряг сабирали такси срещо 5 лв.и давали удостоверение че имота не е Общински,От продавачите Нищо че си имат наториялни актове и си плащат данъците.И то доста години съз знанието на тамошните нотариуси! Каде го има това незаконие Далавери в БГ.

Добави коментар

Водещи новини