Омбудсманът организира среща с адвокати, Агенцията по вписванията и правосъдното министерство за Търговския регистър

  • 20 август 2019 15:13

  • 603
  • 4
Омбудсманът организира среща с адвокати, Агенцията по вписванията и правосъдното министерство за Търговския регистър
© Булфото (архив)

Утре, 21 август 2019 г., сряда от 12.00 часа в институцията на омбудсмана /гр. София, ул. Георг Вашингтон 22/, общественият защитник Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще се срещне с представители на Министерството на правосъдието, ръководството на Агенцията по вписванията и адвокати, представители на Фейсбук общността на българските адвокати /ФОБА/. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана

Тема на разговор ще са методическите указания, приложими в дейността на длъжностните лица по регистрация в процеса по разглеждане и произнасяне по заявления, искания, актове на съда, на държавни органи за вписване и заличаване на обстоятелства и обявяване на актове в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, както и други проблеми, които адвокатите срещат.

Припомняме, че те бяха публикувани на сайта на Агенцията по вписванията на 17 юни т.г., след като правосъдният министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. и служители на Агенцията поеха ангажимент на среща с Манолова и адвокати от фейсбук общността в ресорното министерство.

На нея бяха представени проблемите, с които те се сблъскват в работата си с Търговския регистър. Дни по-рано те сезираха омбудсмана с отворено писмо по казуса и настояха тя да защити гилдията и клиентите им заради системното постановяване на неправомерни откази от страна на длъжностните лица от Търговския регистър.

Радина Лазарова
603 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Уфф

2019.08.20 | 16:20

4

А среща с ванко 1,братята и писане лъжливи доноси кога организира???А лекции по история на КПСС??!!И за митниците кога??

Умник Гюро

2019.08.20 | 16:06

3

Честни комунистически очи...

2019.08.20 | 15:42

2

Кюстендилската миризлива к.урва на галевите ще трябва да го духа на цяла София, ако иска да стане кмет, ама и тогава не е сигурно! Мамицата и мръсна и на червения нагъл миндил!

2019.08.20 | 15:34

1

Толкова мила и добра

Добави коментар

Водещи новини