Ген. Андрей Боцев беше на официално посещение в Република Северна Македония

  • 19 август 2019 13:52

  • 406
  • 0
Ген. Андрей Боцев беше на официално посещение в Република Северна Македония
© Министерство на отбраната

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещна с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски по време на официалната си тридневна визита в западната ни съседка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Двамата обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната.

„Ще продължим да подпомагаме усилията на колегите от армията на Република Северна Македония за ускорена интеграция в структурите на НАТО и трансформацията на Въоръжените сили, да предаваме опита, който сме натрупали в областта на стандартизацията и кодификацията на НАТО, както и в планирането и програмирането на бюджета за отбрана по стандартите на НАТО. Успешно си сътрудничим по въпроса за обмяна на български опит за провеждането на Стратегическия преглед на отбраната“, посочи генерал Андрей Боцев.

Той подчерта, че българската страна продължава своя ангажимент по отношение на обучението на македонски военнослужещи в българските висши военни учебни заведения, като в момента е в ход подготовката на междуправителствена Спогодба за обучение в България на военни лекари за нуждите на Министерството на отбраната и Армията на Република Северна Македония.

В рамките на посещението в западната ни съседка генерал Андрей Боцев се срещна и с министъра на отбраната Радмила Шекеринска, както и със своя колега – началника на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски. С тях той обсъди въпроси, свързани със задълбочаване на двустранното сътрудничество във военната област.

Началникът на отбраната участва и в проявите по повод празника на Армията на Република Северна Македония.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини