Бисер Петков: Факт е, че има голямо неравенство в доходите

  • 07 август 2019 08:28

  • 2389
  • 8
Бисер Петков: Факт е, че има голямо неравенство в доходите
© Булфото (архив)

По различни оценки работещите бедни у нас са между 600 000 и 800 000. Това са хора, които не могат да се издържат с парите, които получават. Данните на КНСБ показват, че нарастват средствата за издръжка на живот, но искам да заявя, че също така нарастват доходите, вдигат се заплатите, включително и минималната, нарастват пенсиите. Всичко това е заложено в управленската програма и правителството го изпълнява.

Това каза в сутрешния блок на БТВ социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . "Факт е, че има голямо неравенство в доходите. Всички знаем какво е положението за съжаление в Северозападна България. В един регион като София обаче има заетост и доходите непрекъснато растат. Ние следваме нашата управленска програма и изпълняваме обещаното пред гражданите. Тепърва ще се обсъжда финансовата бюджетна рамка за догодина. Сега не мога да кажа какви ще са изискванията от страна на нашето министерство. Със сигурност ще настоявам за ръст на средствата за хората с увреждания, за ръст на средствата за политиките свързани с децата и семейството. Ще разговаряме с финансовия министър и за отпускане на повече средства за нуждите на самото министерство и ръст на доходите на служителите в социалната сфера, като най-вече говоря за Агенцията за социално подпомагане. Тепърва предстоят тези разговори", обяви социалният министър.

"Законът за личната помощ действа от началото на тази година. Към днешна дата към 124 000 хора с увреждания са преминали през индивидуална оценка. Няма опасност някой гражданин с увреждания да не мине такава оценка. Към момента 24 000 лица ползват услугите "личен асистент", които се финансират от държавата. "Личен асистент" може да бъде човек от семейството, близък, професионалист - няма ограничения. Единственото ограничение е асистентът да не е под запрещение. Част от тези хора, които има асистент, имат право да получат и "лична помощ". Те трябва да минат индивидуалната оценка и да преминат плавно към личната помощ. Призовавам ги да преминат индивидуланата оценка до края на годината. Целта на това е да не се финансира една и съща услуга по няколко пъти", разкри Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2389 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Някой

2019.08.07 | 09:35

2

Много неща можете да направите за по лек живот на пенсионерите, приемете нови социални мерки,ние загиваме

2019.09.11 | 17:47

8

"... загиваме" ?!?
Ми та то това се иска, бе човек? Това се чака! За какво си им, разходи да правиш! И на всичко отгоре лек живот искаш!
И търсиш оня, на Симе Дянкофф, милиардът и половина.
Ба си нахалните клекавци...

Опорен суджук

2019.08.07 | 11:25

7

До "до Никой",
Още колко години трябва да минат, за да се изтърка лафа- "Комунистите са виновни, комунистите ни пречат", а?
Като са виновни и като ви пречат- до сега бай Уй да беше ги опраскал, вече да бяха по затворите, парите и имотите им- конфискувани. 10 години са повече от достатъчно време за да се приключи с този въпрос, само че бай Уй не иска или не му стиска да го направи. Защо ли? Причините може да са: или е страхлив, или е прост и некадърен, или е корумпиран, или... всичко това заедно.

До "до никой"

2019.08.07 | 10:31

5

И пожарникарчето, което е член на БКП и личен бодигард на Живков с 5 думи в речника ще оправи страната ли? Май си по-заблуден и от комунистите!!!

До Никой

2019.08.07 | 09:55

3

Какво искате от ГЕРБ ?

Цял живот гласувате за унищожителите на България, а сега искате от ГЕРБ, да ви направи равни а европейците !

Как да стане, при условие, че наследниците на псевдокомунистите, продългават да пречат ?

Б

2019.08.07 | 11:12

6

Откритието на века, браво Носете, браво Петков!

ИнженерС

2019.08.07 | 09:30

1

С тези пенсии не може да се живее. Защо е този геноцид,до кога. Населениета е социално разделено. Вижте гърция,румъния какви придобивки дават. Вижте полша. Кнсб дават близо 650 лв.на човек за стандарт. Трябва да отворите магазини за ниски цени за пенсионери. Лекарствата трябва за нас специални аптеки

2019.08.07 | 10:12

4

Да , вижте Полша, Чехия,
Унгария !

Там "разкараха" престъниците от компартиите и трйгнаха на чисто!

Тук в Бългапия, вие и такива, като вас, пливърженизи на мяфията БКП, 30 години гласувахте за тях, а сега искате от ГЕРБ да върне парите,
така ли ?

Е, това няма как да стане !

Ще си изсърбате горчивята попара до край !

Може да е лошо, но е справедливо !

Никой от нас останалите, не е длъжен, да си даде здравето за в крадците от БКП и за вас плостолюдието, които се оставихте да бъдете излъгани и матипулипани с фантасмагористичните идеи за равенство !

Какво равенство сте търсили ?!

Как някой , дето е прост и не може да работи , ще бъде равен на друг, който може ?

Като сте невежи, кой ви е крив ?

Аз лично не искам павенство !

Ако не мога, няма да имам !
Ще се съобразя с това !

Не искам да задължавам някой, да ми изкарва прехраната !

И смятам , че това е правилно !

Така, че не желая нито комунизъм, нито социализъм !

За мен е пре достатъчно, да се стремим към изравняване с развита Европа , нищо че няма да стане утре !

И след нас ще има хора, и за тях ще е добре, ако наследят нещо по-добро от нас, мащар и малко, но по-добро !

Светът не се върти около нас, има и следвощи поколения и те са нашите деца и внуци !

Като сме им откраднали мечтите, ще трябва да им ги върнем, иначе ни чака ада !


Добави коментар

Водещи новини