Министър Петков се запозна с работата на ДСП - Сердика в София

  • 06 август 2019 17:36

  • 410
  • 0
Министър Петков се запозна с работата на ДСП - Сердика в София
© МТСП

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  посети дирекция „Социално подпомагане“ – Сердика в София, където се запозна с процеса на подаване на заявления за индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания и включване в механизма лична помощ.

По време на посещението той проведе среща с директора на административната структура Йордан Вълов и началниците на нейните отдели. В разговора бяха обсъдени възможностите за подобряване на нормативната уредба с цел облекчаване на административните процедури и по-ефективно и бързо обслужване на гражданите. В срещата участва и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова. 

От 1 април до момента в ДСП – Сердика са подадени около 1600 заявления за индивидуална оценка на потребностите на хора с увреждания. Министър Петков посети и приемната на дирекцията на ул. „Козлодуй“, където разговаря с граждани, които кандидатстват за различни форми на социално подпомагане. Той се запозна и с дейността на дирекцията за прием и обработка на заявления за помощи за отопление и за деца, записани в първи клас.

Дирекция „Социално подпомагане“ – Сердика обслужва жителите на столичните райони „Сердика“ и „Надежда“, които са около 300 000 души, съобщават от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини