Министър Нено Димов: Важно е да се защитят водите

  • 03 август 2019 09:03

  • 480
  • 0
Министър Нено Димов: Важно е да се защитят водите
© Булфото (архив)

“Не би трябвало да се говори в момента за опасност от екокатастрофа”, коментира в предаването “Събуди се” по Нова телевизия министърът на околната среда Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Той заяви, че сега единствено е важно да се защитят водите във връзка със загробването на мъртвите животни. “Трябва да гарантираме да няма преминаване на водата, която се отделя при загробването на умъртвени прасета към подпочвени води“, поясни Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Той добави, че изгарянето на животните е по-добър вариант от загробването, но експертите трябва да дадат последно мнение.

„Скоростта на решаването на проблема е гаранция за неразпространяването му. Надявам се гражданите ще разберат и да подпомогнат този процес“, коментира министърът.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе каза, че съществува европейска норма за намаляване на популацията в такива случаи, за да може да се минимизира възможността за пренасяне на заразата. „Очаква се и ловните стопанства, и горските стопанства, и ловните дружинки да се включат много активно. Министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри спомена, че вече има и финансов стимул“, обясни той, като добави, че това ще накара повече хора да се включат в умъртвяването.

Последвайте канала на

Десислава Станева
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини