Нено Димов: Не може Източна Европа да е сметище за старите коли на Западна Европа

  • 05 юли 2019 18:26

  • 758
  • 3
Нено Димов: Не може Източна Европа да е сметище за старите коли на Западна Европа
©

Не сме забранили вносът на дизелови автомобили от 2021 година, но допълнителната мярка е ограничаването му, това уточни екоминистърът Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе по БНТ в предаването "Още от деня".

Спирането на определена стока ще е прецедент за спирането на други, каза той.

Поисках да се намери регламент, че ако една кола не е годна за движение в една точна на ЕС, то тя да не е годна за движение и в друга точка на ЕС. Да няма двойни стандарти, каза Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Това е въпрос на целия ЕС, защото имаме общ пазар. Не може Източна и Централна Европа да се превърне в сметище на колите на Западна Европа, каза министър Димов.

Той коментира и предприетите мерки срещу мръсния въздух.

Най-тежко е състоянието в Смолян, Видин и Горна Оряховица. Става дума фини прахови частици, каза Димов.

Последвайте канала на

Novini.bg
758 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
4776

2019.07.06 | 09:55

3

ами прегледите са фиктивни оттам трябва да се почне защо пушещи печки минават безпроблемно преглед

2019.07.06 | 09:46

2

ne moje li grobarski bokluk a zashto ste smetishte to e iasno za da polucavat grobarskite prestapnici povece i po goliami danaci.

ххх

2019.07.06 | 08:49

1

Решението е просто. Освободете от данъци всички автомобили(превозни срезства) на ток(не хибридните) , метан и пропан,за сметка данъците на дизелите, като това да важи и за всички последващо инсталирали газови инсталации. Така и вредните емисии ще намалеят, и дизеловите кюмбета ще изчезнат. Защо трябва да чакате решение на ЕС като може да промените националното законодателство.

Добави коментар

Водещи новини