ГЕРБ: БСП усилено работи за хаос, обяви началото на въстание на Бузлуджа

  • 31 юли 2019 08:43

  • 4004
  • 3
© Кадър: БТВ

4-степенен е контролът на парите на партиите. Всеки може да провери финансирането на партиите. Ако има нерегламентирано финансиране, това ще е във вреда на самата партия, която го е допуснала. ГЕРБ не би го допуснал. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в ефира на БТВ.

Застрашаването на плурализма е най-страшното, което може да се случи в страната ни. По-малките партии ще бъдат изтласкани към периферията на политическия живот. За това предупреди депутатът от БСП Александър Симов.

Партиите са най-проверяваните структури. Даренията на юридически лица не е единственият способ за финансиране на една партия, подчерта депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Това не е най-доброто, което можехме да направим. Очаквам още през зимата да има нови поправки, коментира Александър Сиди от ВМРО.

В тази връзка Манев попита: „Попаднал ли е президентът в зависимост, след като имаше едни хора, дарявали суми за кампанията му, но не си спомняха?“

„Политическият сезон не бе неуспешен за БСП. Темите, които поставяхме продължават да са важни и актуални за българския народ“, заяви Симов в отговор на въпрос дали приемат като загуба изборните резултати.

„През периодът, в който БСП бяха извън парламента, ние работихме и приемахме закони и то добре“, заяви Сиди.

„Парламентът работи не добре по вина на Министерски съвет, защото не захранва институцията с добри закони. Групичка от депутати изземват тази функция. Наблюдава се много слаба работа“, отчитат от ДПС.

Манев не се съгласи. "Последните закони, които внесе МС подействаха като червена лампа и за президента и за БСП. Това показва, че сме засегнали болни теми. Хората знаят и виждат всичко".

Думата "стабилност" все повече започва да звучи като черен виц, обобщи депутатът от БСП.

„Нека си дадем сметка, че има структури в държавата, които се нуждаят от стабилност. Има една политическа сила, обаче, която усилено работи за хаос. Тази сила си обяви въстанието на Бузлуджа. Аман от революции в тази държава. Аман от хора, които себе си не могат да управляват. Вие призовавате за революции - септември ще бъде май – чухме го“, коментира депутатът от ГЕРБ.

"Аха пак "тъпите комунсти" ви виновни. Ние призовахме хората да се надигнат. Нима падането на правителството означава дестабилизация на държавата. Моля да не се бъркат двете неща", отвърна Симов. "Да не се бърка стабилността на държавата със стабилността на управлението.

"Изчерпан е моделът "Стани да седна" с предсрочни избори", отсече Хамид Хамид.

Според депутата от ГЕРБ икономиката на страната върви добре. "Искахте саломети, сега имаме ли ги? Имаме", поясни той.

"Трудно е човек да не се отнася с ирония, че държавата цъфти и светлото идва на крилете на едни самолети", отвърна Симов. Според него парламентът функционирал като "някаква смешка", защо вместо да дебатира, отхвърля всичко, предложено от президента и от опозицията.  

"Парламентът не работи толкова добре, но не по вина на самия парламент. Групички депутати буквално изземват функции на МС. Много са примерите. Наблюдава се изключително слаба работа на правителството в законодателството", каза Хамид Хамид.

"Държавата не върви на инерция, колкота и да им се иска на ДПС и БСП", обобщи Александър Сиди. Според него по най-сериозния проблем в държавата - чумата по свинете, властта не започнало веднага с мерките. "Не съм оптимист. Трябват спешни мерки и да спрем да политиканстваме по темата", каза Сиди.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4004 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Алекс2

2019.07.31 | 14:14

3

А на кой са нужни десетки малки партии?

wow

2019.07.31 | 10:33

2

A GERB porobiteli i mutri...

2019.07.31 | 09:03

1

BSP SA TERORISTI

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини