От ГЕРБ в Русе скочиха срещу определения от Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на партията местен лидер

  • 01 август 2019 15:11

  • 2393
  • 2
От ГЕРБ в Русе скочиха срещу определения от Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на партията местен лидер
© Булфото (архив)

Структурата на ГЕРБ в Русе се разбунтува срещу определения от лидера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Изпълнителната комисия на партията нов председател на местната организация - Росен Даскалов. 

До този момент председател на общинската организация беше кметът на Русе Пламен Стоилов, от когото Борисов сне доверието си. Ръководството на структурата в Русе прие политическа декларация срещу утвърждаването на Даскалов. В декларацията се посочва, че решението е нелегитимно, тъй като то никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на партията. Изказва се опасението, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ПП ГЕРБ. Подчертава се, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив. 

Ето и какво гласи декларацията на ГЕРБ-Русе:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ,

С изненада установихме, че на 31.07.2019 г., в 20:30 часа, на официалната фейсбук страница на ПП ГЕРБ – Област Русе (https://www.facebook.com/gerbruse) е публикуван текст със следното съдържание: „Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер“.

Членовете на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе категорично се разграничаваме от съдържанието на тази публикация и заявяваме, че подобно решение никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с нас, което го прави нелегитимно! Обявяваме за абсолютно неприемливо погазването на установените демократични правила и процедури, в т.ч. и на Устава на ПП ГЕРБ, за избор на ръководни позиции в партията, без да е потърсена и взета под внимание волята на местните структури. Подчертаваме, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията и изказваме своите опасения, че Изпълнителната комисия е била подведена при формирането на цитираното по-горе решение. Настояваме за незабавно преразглеждане, отмяна и публично опровергаване на това еднолично решение от страна на партийното ръководство, тъй като всяко друго действие би довело до разпадане на общинската структура на ГЕРБ в Русе и би означавало своеобразно политическо самоубийство в навечерието на предстоящите местни избори в нашата община. 

Заявяваме своята готовност да работим за поредната знакова изборна победа на ГЕРБ в Община Русе, защото нямаме желание градът ни да се върне там, откъдето тръгна преди 8 години! За нас обаче, евентуална кандидатура на Росен Даскалов за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ би била абсолютно неприемлива, тъй като това лице не се ползва с нашата подкрепа и не би могло да ни мотивира да работим за него.

Имаме пълно доверие в Председателя на ПП ГЕРБ, г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, и настояваме на предстоящото номинационно събрание за Местни избори 2019 в Община Русе, насрочено за 08.08.2019 г., да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местната структура на партията". 

Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R 1. Започва да се занимава с картинг като дете, а впоследствие автомобилите се превръщат в негова страст и професия.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2393 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Валентин Абаджиев

2019.08.06 | 14:59

2

Слава на ПП "ГЕРБ"! Напред и високо нагоре с Бойко БОРИСОВ!

aljouuu

2019.08.02 | 22:30

1
kvo staa?

Добави коментар

Водещи новини