Стойнев: С новите субсидии всички партии освен БСП вече няма да служат на интересите на гражданите, а на олигарсите

  • 28 юли 2019 11:08

  • 3150
  • 2
Стойнев: С новите субсидии всички партии освен БСП вече няма да служат на интересите на гражданите, а на олигарсите
© Булфото (архив)

Бих казал, че на поляните под Бузлуджа имаше повече хора от миналата година. В крайна сметка тези 40 000 човека, които бяха, показаха, че партията има желание да се бори и да устоява със социалните ценности, да поведе страната към един успешни местни избори.

Това каза пред БНР Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на – заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“. Той допълни, че няма опасност партията „да се изтощи преди крайния спринт. В крайна сметка винаги има удари под кръста. Виждаме, че ГЕРБ започнаха доста отдалеч да предприемат нужните мерки, за да саботират тези избори. Говоря първо за субсидиите от един лев, така че чисто финансово опозицията да бъде омаломощена и да няма този финансов ресурс, който ѝ е необходим, за да финансира своята кампания“, каза още той.

Стойнев е категоричен, че с новите субсидии „всички партии освен БСП“ вече няма да служат на интересите на българските граждани, а ще трябва да служат на интересите на олигарсите и на тези, които имат пари за лобистки поправки в законите.

„Второто, което се случва е, че се отмени и машинното гласуване - отново надрасканите протоколи ще продължим да гледаме, чувалите с бюлетини да се пренасят от едно място на друго. ГЕРБ наистина дадоха старт на една доста нерегламентирана кампания, но нас това не ни плаши. Ние търсим подкрепата от българските граждани, от всеки, който не желае да продължава да живее в държава, в която има една непрекъсната кризисното“, обобщи Стойнев.

Той призова гражданското общество „да не стои отстрани, защото по този начин те също пречат на демокрацията“. И посочи, че хората търсят своето бъдеще в чужбина и над половината българи не гласуват. „Всички тези хора с апатията си, с нежеланието си да сбъдват мечтите си в страната ясно показват на управлението на ГЕРБ, че не са желани. Друг е въпросът, доколко ние от БСП можем да събудим тази гражданска енергия. Уверявам ви, в парламента правим всичко възможно да се противопоставим на тази пълзяща диктатура“.

Икономическият растеж в страната не е голям, смята Стойнев. Според него, за да има догонващо развитие, ни е необходим растеж от над 6%, а не настоящите 2,5-3,1%. „Нямаме човешки фактор, нямаме капитали, нямаме технологично обновление на производството. Именно поради тези причини ние нямаме потенциал за един по-голям икономически растеж. България следва и най-вече консумира това, което ни се изпрати от Европа във формата на еврофондове. Тук разбира се е голямата битка на местната власт“.

„България следва това което се изпрати от Европа било тоя в хлора във формата на еврофондове. Това е основната разликата между БСП и ГЕРБ – докато те желаят да откраднат един готов ресурс от Европа, ние, социалистите, по-скоро искаме да го създадем този ресурс и, по възможност, да го умножим в интерес на българските граждани“, обяви Стойнев.

Във връзка с това, че част от основните точки, изказани от Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на Бузлуджа, биха изисквали законодателни промени, Стойнев заяви: „Ако местните избори бъдат успешни за БСП, считам, че е съвсем нормално след това да има и предсрочни парламентарни избори. От една страна управляващата коалиция се клати – виждаме, че те вече е почти нямат коалиционен партньор. Второ, българските граждани вече виждат и желаят промяната, която първо да започне от местната власт и след това да премине и на централно ниво“.

Стойнев е категоричен, че в левицата има стабилност и тя е в добра кондиция, а БСП преминава през „процес на излизане от Прехода“. Той обясни, че структурите по места ще имат правото да определят най-удачната формула за явяване на местните избори, но не и в коалиция с ГЕРБ: „В крайна сметка, днешното състояние на дадена община, за съжаление, е резултат на техните действия“.

На въпрос дали левицата би подкрепила кандидатура на Мая Манолова за кмет на София и такива кандидатури на други места в страната, Стойнев каза: „Ние сме готови да подкрепим силни граждански фигури, които да имат нужните качества и способности. Те в никакъв случай не трябва да бъдат затваряни само в рамките на една политическа партия или на конкретна коалиционна формула“.

Според социалиста решението на Европейската инвестиционна банка да забавя кредита за изграждане на газовия интерконектор с Гърция е „по административни причини“, но проектът е „изключително важен, стратегически“. Той припомни, че интерконекторът е необходим за доставки на газ от находището „Шах-Дениз 2“, за което вече има сключен договор.

Той оцени като „съвсем нормално“ появата на две жалби срещу избора на концесионер на летище София: „За съжаление, скандалът, който предстои, ще бъде огромен и ще навреди на имиджа на страната ни и конкретно в транспортния сектор“.

Стойнев е решил да почива на българското Черноморие през това лято.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3150 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.28 | 15:57

2

ГЛУПАК

малиииии

2019.07.28 | 11:28

1

mi wie ste oligarsite be peltek smotan!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини