Във Варна ще гостува изложбата за 70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай

  • 25 юли 2019 12:09

  • 222
  • 0
Във Варна ще гостува изложбата за 70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай
© ПП ГЕРБ

По покана на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова във Варна ще гостува изложба от документи и снимки, която разказва 70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай. Това съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Варна.

Експозицията „Щрихи от близостта между две далечни страни: 70 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Китайската народна република“ беше официално открита вчера от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

На представянето присъстваха посланикът на Китай в България Дун Сяоцзюн, предишните председатели на парламента проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, председателят на Групата за приятелство България – Китай Димитър Бойчев, дипломати и народни представители.

По инициатива на варненския депутат Таня Петрова, която е член на парламентарната група за приятелство България – Китай, изложбата ще гостува във Варна през следващия месец.

Експозицията, подготвена със съдействието на Държавната агенция „Архиви” и Националната архивна администрация на Китай, ще бъде подредена във фоайето пред пленарната зала на община Варна в навечерието на празника на града – 15 август.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини