Ръководството на ПП АБВ поднесе цветя на паметника на Никола Вапцаров

  • 23 юли 2019 12:54

  • 329
  • 1
Ръководството на ПП АБВ поднесе цветя на паметника на Никола Вапцаров
© ПП АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, заедно с членове на Изпълнителния съвет на партията, поднесоха цветя на паметника на Никола Вапцаров в София. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Днес се навършват 77 години от разстрела на една от най-значимите фигури в българската поезия.

Лидерът на АБВ - Младежи Пламена Заячка подчерта, че не бива да се позволява погазването на паметта на бележития поет с изкуствени дискусии за това имало ли е фашизъм в България или не.

Никола Вапцаров е единственият българин, носител на Международна награда за мир, присъдена му посмъртно през 1952 година. Не бива да позволяваме изключването на негови произведения от учебниците, което по същество е още един разстрел. Не бива да позволяваме потъпкването на паметта му“.

Представителите на ПП АВБ се погрижиха за почистването на мемориала.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.07.23 | 13:10

1

Терористът Вапцаров, работещ срещу България в полза на сатанистката комунистическа чума, заслужено е разстрелян. Това очаква всеки национален предател, посягащ на независимостта на Велика България... Освен това, поезията на Вапцаров е изключително недодялана, долнопробна комунистическа пропаганда.

Добави коментар

Водещи новини