Ръководството на ПП АБВ поднесе цветя на паметника на Никола Вапцаров

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, заедно с членове на Изпълнителния съвет на партията, поднесоха цветя на паметника на Никола Вапцаров в София. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Днес се навършват 77 години от разстрела на една от най-значимите фигури в българската поезия.

Лидерът на АБВ - Младежи Пламена Заячка подчерта, че не бива да се позволява погазването на паметта на бележития поет с изкуствени дискусии за това имало ли е фашизъм в България или не.

Никола Вапцаров е единственият българин, носител на Международна награда за мир, присъдена му посмъртно през 1952 година. Не бива да позволяваме изключването на негови произведения от учебниците, което по същество е още един разстрел. Не бива да позволяваме потъпкването на паметта му“.

Представителите на ПП АВБ се погрижиха за почистването на мемориала.

Коментари

  1. 2019.07.23 | 13:10

    Терористът Вапцаров, работещ срещу България в полза на сатанистката комунистическа чума, заслужено е разстрелян. Това очаква всеки национален предател, посягащ на независимостта на Велика България... Освен това, поезията на Вапцаров е изключително недодялана, долнопробна комунистическа пропаганда.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет