Горанов: Ако някой докаже, че е пряко потърпевш от хакерската атака, държавата ще понесе своята отговорност

В САЩ също изтекоха секретни и разузнавателни данни. Такива кризи има навсякъде по света. Не съм специалист по разузнаване, за да коментирам дали е по укоримо да ти разкрият разузнавателните данни или това да изтекат масивите на НАП. Казвам това не за да се оправдавам, а по-скоро, за да призова, че не трябва да истеризираме. Такива атаки има в цял свят. Не омаловажавам този проблем. Целта е да работим и занапред да не се допускат такива кризи.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, който коментира хакерската атака срещу НАП. "В НАП носят вина. Най-лесно ще е да уволним 3-4 служители на НАП от и без това малкото ИТ специалисти в държавната администрация. Трябва да изчакаме резултатите и тогава ще преценим. За мен целта е да работим и да не допускаме повече такива атаки. Не искам да героизираме едно такова престъпление. Дори и да кажем, че хакерът е искал да отмъсти за нещо на политиците то той го прави с данните на милиони честни български граждани, които си плащат данъците. За мен много по-правилно би било този човек да дойде при нас и да каже: "Абе ей, много сте тъпи. Системата ви се пробива лесно, а аз не искам като гражданин това да е така. Дайте да направим нещо". Това е едната гледна точка. Аз днес използвах една метафора - ако си забравиш колата отключена и някой ти я открадне, това не те прави виновен. В случая не говоря за конкретно лице. За мен атаката е извършена от България. Не искам да влизам в конспиративни теории, че това е политическа атака или така на някой млад човек, за която няма яснота защо е направена", каза още Горанов.

"В момента не се налага да сменяме ЕГН-та и лични документи. До скоро ЕГН-тата на всички българи висяха по избирателните списъци. Пак ще кажа, че с изтичането на тези лични данни не може да се извърши престъпление без да се наруши някой друг закон. Ако някой докаже, че е е пряко засегнат и потърпевш от изтичането на тези данни, държавата ще понесе своите наказания. Не трябва да истеризираме с тази тема", повтори финансовият министър.

"Работа на опозицията е да иска оставки. При БСП обаче това се случва само на базата на скандала. При тях това е стратегия. Те се опитват да правят политика само чрез скандали и фалцет. Мога да напиша докторантура на тема за фалцета в политиката", разкри Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

"Американското законодателство не позволява сделката за F-16  да се плати разсрочено. За мен важното в дебата за изтребителите беше нови и НАТО. Ние взехме най-новите самолети и то от най-голямата държава-членка на НАТО", коментира Горанов сделката за закупуване на изтребителите F-16.

Коментари

 1. 2019.07.20 | 10:27

  А иначе, какво?
  Ще понесе с отговорност, своята без отговорност.
  Оставка Горанов.

 2. 2019.07.20 | 06:53

  седесарското лайно дал нелегално милиони за предизборните шашми на Цветанов.

 3. 2019.07.20 | 00:10

  Мухльото му е удобно да не познава закона сега.
  Защо държата на събира глоби (като за превишена скорост), само след като докаже, че е пострадала.

 4. 2019.07.19 | 23:26

  Тъкмо се отървахме от физиономията на Цветанов,сега ни цъфна ежедневно не по-малко наглата и противна физиономия на демагог и наглец номер две след Цвъки...-Горанов...!

 5. 2019.07.19 | 23:22

  А бре Горанчо...,като знаем в нашата държава как се точат с години делата,едва ли някой ще си помисли дори да заведе дело и докаже,че е засегнат от хакерската атака...Ще му струва много време,средства и нерви и накрая...
  Causa Perdutta...!!!

 6. 2019.07.19 | 23:11

  Защо държавата бе пи--ьо ти за чий х-и си там.

 7. 2019.07.19 | 23:05

  Уфффффф...,аман от заучени клишета,без грам реално покритие...!!!

 8. 2019.07.19 | 22:26

  Вие сте големи боклуци! Има Господ само той може да Ви осъди подобаващо!

 9. 2019.07.19 | 22:25

  Ако никой не докаже, че е потърпевш от хакерската атака, то тогава хакера не трябва да бъде съден а веднага освободен???

 10. 2019.07.19 | 22:23

  Тоя е много нагъл вместо да подаде оставка той се гаври с Българите

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет