Слави Трифонов с коментар за изказване на проф. Михаил Константинов

  • 19 юли 2019 20:05

  • 45955
  • 36
Слави Трифонов с коментар за изказване на проф. Михаил Константинов
© Булфото (архив)

Шоуменът Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в отговори на изказване на проф. Михаил Константинов за хакерската атака в НАП, направено в сутрешния блок на БТВ.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Ето го, бе – появи се! Днес вездесъщият професор Мишо Константинов дойде на обичайното си работно място в сутрешния блок на bTV и говори за безпрецедентния теч на данни от системата на НАП.

Според професора всичколог, изтеклите данни не били от архива на НАП, а били работни файлове на служителите - „някой си писал нещо“. A фирмата „Информационно обслужване“ АД, чийто директор е самият Константинов, отговаряла само за архива на НАП. Тоест: „Архивът не е пробит – аз съм невинен“ - това се опита да каже тази сутрин Мишо.

Сега, аз не знам какви са тия работни файлове на служителите, в които освен актуална информация, има и данъчно-осигурителна информация от 2007 г., както и лични данни на отдавна починали хора. По дефиниция такива данни са архив. Но не знам – проф. Константинов явно има алтернативна дефиниция и на тази дума.

Но, помислете сега – изтичат личните данни на почти цялото население на страната, изтичат заплати, данъци, осигуровки и дори кредити на голяма част от населението, изтичат адресите (включително IP-адресите и имейл адресите) на милиони български граждани, изтичат и конфиденциални и чувствителни данни за множество фирми. Освен всичко друго – изтича и информация за хора, които са правили онлайн-залози. Защо НАП е записвала подобна информация е отделна тема.

Сега помислете и върху това - цената на цялата изтекла информация от НАП може да струва повече от 200 милиона долара и да бъде използвана за криминални цели. Това споделя експертът по киберсигурност Дейвид Балсън пред „Ню Йорк Таймс“.

Освен това, България може да бъде осъдена по GDPR с десетки милиони евро.

Сега след като помислихте, как ви се струва Мишо Константинов, чиято фирма „Информационно обслужване“ е получила 34 милиона от държавата, за да поддържа електронните системи на НАП, да се прави на непричом?

Хайде да прочетем пак по-горе какво е изтекло и да попитаме „Информационно обслужване“: „Абе, вие какво опазихте за 34 милиона?“

Явно не сте взели тия 34 милиона, за да пазите личните ни данни и данъчно-осигурителната ни история.

По-възможно е да сте ги взели, за да следите нивото на реките и езерата в сантиметри. Припомням за какво алармира директорът на „Информационно обслужване“ и ай ти професор Мишо Константинов тази есен: „Очертава се изключително сушава зима. В момента нивото на високопланинските езера за първи път спада с около метър – в Рила и Пирин. Хората не помнят такова нещо. Ако водата силно намалее, това ще удари реколтата и тогава вече може да говорим за повишаване на цените на храните.“

Повелителят на изборните резултати съвсем очаквано неглижира и маргинализира огромния проблем с изтеклите данни от НАП. Всъщност, той видя проблем само „ако вие сте скрили от жена си някоя банкова сметка“. Между другото, случайно или не, това беше и опорната точка на финансовия министър Горанов.

Същият финансов министър, който днес е наредил проверка на системите НАП на кого? Е, как на кого? На Мишо Константинов и уникалните пазачи от „Информационно обслужване“.
Дайте им още 34 милиона да ви обслужат добре, бе! Дайте им!

Всъщност, Мишо Константинов обслужваше добре и тази сутрин. Вижте какво каза той: „България е държавата с един от най-високите проценти в света по разкрити престъпления. Ние имаме най-много разкрити убийства, най-много разкрити изнасилвания, и като виждате – и киберпрестъпленията ги ловим...“

Не думай! Ловите ги?

Да, самият Мишо Константинов тази сутрин вече „разкри“ и авторът на хакерската атака срещу НАП. Според него, „почти безспорно“ автор на атаката е 20-годишният Кристиян Бойков. „Ако искате да се хванем на бас“, обърна се Мишо към водещия Хекимян. Това е Мишо Константинов – хем брои чували с бюлетини, хем мери езерата в сантиметри, хем облича тогата на прокурор.

И още нещо каза Мишо Константинов. Този път по адрес на адвокатите на Кристиян: „Адвокатите са длъжни да говорят понякога неверни неща, в защита на своите клиенти.“

Всъщност, ако заменим думата „адвокати“ с „Мишо Константинов“, и думата „понякога“ с думата „постоянно“, ще получим доста по-правдоподобно изречение: „Мишо Константинов е длъжен да говори
постоянно неверни неща, в защита на своите клиенти“, написа Трифонов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
45955 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
ояжяож

2019.07.20 | 16:52

33

Троловете на ГЕРБ налазиха коментарите ха ха. Нямат един довот срещу Трифонов и започват с опорните точки чалгар-малгар. Тролчета, помнете че паричките които ви плащат от ГЕРБ са от джоба на българина, Така, че покажете малко уважение, ако не сте съгласни с нещо го оспорете. Ама как да го оспориш, то плитки мозъци, то предателите в България винаги са най-глупавите и за това нямат акъл да оспорят една теза, която между другото е доста издържана и е от човек които си печели парите с труда си а не чака партийни субсидии и не краде от асфалта на магистралата който след петата година става на вълни, щото едни пари са откраднати и е направена от най-нискокачествени материали.

realist

2019.08.19 | 20:51

36

Думата-ДовоД- се пише с Д, а не с Т. Ясно е, какво е образованието на симпатизантите на "чалгар- малгар", то на нас ни е ясна и естетиката на същият "Чалгар-малгар". Досега, печелеше не лошо от "чалга-малга" дейността, музиканти, секси балет и просташки скечове, как ли ще печели от политиката, със субсидия, лев на глас? Ясно е, че магистралата ще продължава, "след петата година да става на вълни, щото едни пари са откраднати и е направена от най-нискокачествени материали".Вашият коментар

Не

2019.07.20 | 22:25

35

Човекът е човек не, когато е богат, а когато е Човек.

2019.07.19 | 21:58

9

Този Слави е пълен боклук

Драган

2019.07.20 | 16:59

34

Слави може и да е боклук за което не споря , но какъв е професора питам аз
и веднага отговарям още по-голям боклук.

2019.07.19 | 22:02

10

кой си ти?
Гад мръсна.

Andon

2019.07.20 | 11:27

32

Рядко лайно!

чичо Пей

2019.07.20 | 10:52

31

Замълчете всички. Буда изрази възхищение от познанията на престъпника.Прав е Буда всичко що е просто се възхищава на умното.Това правило обаче трябваше да е валидно и в държавното управление.

2019.07.19 | 20:18

1

Интересното е, кого обслужва чалгаджията, не споменавам името му, защото ме е гнус от него. Да обясни само на Български, какво означава думата / непричом /. Ясен е като мъгливо утро. Руска подлога.

Веселин Василев

2019.07.20 | 10:21

30

Непричом/пише се непричем/ - нямаш отношение - четете или се обърнете към речника!!!!

2019.07.19 | 23:46

21

Мале, мале! Колко си гнуслив!

2019.07.19 | 22:46

14

Фактът, че никой не отговаря на твоя въпрос говори красноречиво!

2019.07.20 | 08:44

29

голям ПРОСТАК

2019.07.20 | 08:37

28

ПРОСТАК

Любомир

2019.07.20 | 08:20

27

Успешна личност за подражание във всеки един аспект.Не е крал нашите пари,казва истини,помагащ на много хора.Бактън от псевдо професори единствено на хранилка от нас.Нека да излязат на свободния пазар и ще умрат от глад.Браво г-н Трифонов,мачкай лешоядите чакащи единствено държавни поръчки.НЕКЪДЪРНИЦИ.

2019.07.20 | 08:10

26

Айде стига Славчо като спре шуото ти глупаво иди У учин дол да подобриш обезлюдяването там с някое отроче

Добави коментар

Водещи новини