Валери Симеонов: Да преклоним глава пред делото на Васил Левски

  • 18 юли 2019 09:10

  • 249
  • 1
Валери Симеонов: Да преклоним глава пред делото на Васил Левски
© Булфото (архив)

Светият синод писмено отказа да канонизира Левски за светец, независимо от това в сърцата на всеки от нас най-големият светец е той. Това каза лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в декларация от името на група по повод 182-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

„Да преклоним глава пред делото на Васил Левски, който извърши революционна промяна в мисленето на хората в 19 век“, каза още Симеонов.

По думите му върху основата, създадена от Левски е проведено Априлското въстание, довело до Руско-турската освободителна война. „Благодарение на този велик българин всички ние имаме невероятното щастие да се наричаме българи и да говорим на български език. За съжаление тази година, Светият синод писмено отказа да канонизира най-великия българин за светец. Независимо от това мисля, че в сърцата на всеки един от нас най-големият светец е Васил Левски. Поклон пред паметта му“, каза още лидерът на НФСБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.18 | 11:27

1

Защо му мърсите паметта национални предатели ????

Добави коментар

Водещи новини