От БСП настояват за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт през септември 

  • 11 юли 2019 14:26

  • 363
  • 2
От БСП настояват за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт през септември 
© Булфото (архив)

Групата на БСП в Столичния общински съвет /СОС/ настоява за още едно увеличение на заплатите на водачите в градския транспорт с 10 процента, което да се случи с актуализация на бюджета на Столичната община през септември тази година. Това каза пред журналисти Калоян Паргов, председател на групата на БСП в съвета.

От началото на годината заплатите на водачите в градския транспорт са увеличени с 20 процента със средства от бюджета на Столичната община.

БСП не подкрепи днес доклада на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска за тригодишното споразумение за увеличение на заплатите на водачите от 2020 г. с по 10 процента всяка година, което беше прието от СОС. Според социалистите, управляващите в общината са отстъпили от ангажимента си за актуализация на заплатите на шофьорите, който са поели с прекратяването на протестите на шофьорите по-рано тази година. С това споразумение се замита проблема и се хвърля прах в очите на хората, каза Паргов. 

Според него шофьорите не са доволни от това, което им се предлага. Въздържахме се от подкрепа, защото самите шофьори не приемат това споразумение, гласно или негласно. Това, че техни синдикални лидери го приемат това е друга тема, отбеляза Паргов. Според него шофьорите са очаквали през юни да има актуализация на бюджета на Столичната община и увеличение на техните заплати. Не стана през юни, но би могло да се случи през септември. Барбалов трябва да каже има ли такава възможност, призовавам да го направи, каза Калоян Паргов.

В отговор зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов каза пред журналисти, че не може да се харчат пари, които ги няма. По думите му приходите са изпълнени на 100 процента и няма резерви, които да могат да бъдат разпределяни за една или друга дейност. Той обясни, че по линия на разходите също няма никакви възможности за преразпределяне на средства. Той изрази съжаление, че предизборната кампания вече е започнала, пише БТА.

Константин Тодоров
363 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.11 | 16:21

2

Ще върне амаааа друг път

2019.07.11 | 14:37

1

АКО БСП ВЪРНЕ ОТКРАДНАТОТО ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СТРОИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА МАФИЯ ЩЕ ИМА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ В ПЪТИ.

Добави коментар

Водещи новини