Караниколов откри инвестиция за над 40 млн. евро в завод за производство на стъкло в Търговище

  • 02 юли 2019 16:00

  • 831
  • 0
Караниколов откри инвестиция за над 40 млн. евро в завод за производство на стъкло в Търговище
© Министерството на икономиката

Министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в откри днес в Търговище новопостроената пещ на завода за плоско стъкло в града. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Съоръжението е едно от трите най-големи в света,  а инвестицията е на обща стойност 42 млн.евро.

На официалната церемония по запалване на обновената пещ за производство на плоско стъкло в завода на „Тракия Глас България ЕАД“ в Търговище министър Караниколов изтъкна, че това е поредната инвестиция, която показва че България се утвърждава като водеща дестинация за привличане на инвестиции в региона, особено в сферата на производството.

По думите му се отчита увеличение на броя на инвестиционните проектите, осъществявани в страната, както и многократно разширяване на производствените мощности на голям брой чуждестранни компании.

„Доказателство за това са сертифицираните  18 проекта,  само  през първото полугодие на  2019 г. по Закона за насърчаване на инвестициите. Общо предвидените инвестиции по тях възлизат на близо 250 млн. лв. и се очаква разкриване на над 2200 нови работни места“, подчерта икономическият министър и допълни, че  към момента в Българската агенция за инвестиции има още 68 проекта в процес на сертифициране на обща стойност близо 1.5 млрд. лв., с потенциал за нови 6600 работни места.

„Тракия глас България” ЕАД е учредено през 2003 г. със седалище и адрес на управление в гр. Търговище и основна дейност производство на стъкло и стъклени изделия.  „Тракия глас България”  е част от турския холдинг „Шишеджам”.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини