Вежди Рашидов: Усеща се липсата на Цветан Цветанов в парламента

01 юли 2019 08:24

Вежди Рашидов: Усеща се липсата на Цветан Цветанов в парламента
© Кадър: БТВ
2103 4

Партиите трябва да решат какъв да е размерът на партийната субсидия. Намаляването на субсидиите ще доведе до други изменения. Други пари ще управляват. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов в ефира на БТВ.

„Във всяка цивилизована страна, държавата трябва да финансира партиите, за да бъде по-честно. Аз разбирам Бойко Борисов и приемам предложението му. Не може постоянно да го предизвикват. Ако бях лидер на ГЕРБ и аз бих постъпил по същия начин“, подчерта той.

„Усеща се липсата на Цветан Цветанов в парламента. Никой не отрича, че той бе много добър организатор. Трябва да си дадем ясна сметка, че всяка партия е като бизнеса - има един учредител. Хубаво е вътрешните проблеми да се решават в партията. Това е като с проблемите в семейството. Лидерът на партията взима решенията“, категоричен е Рашидов.

Във връзка с тежките пътни инциденти, Рашидов заяви: „Българинът започва да става все по-аругантен и безпардонен. Един човек като е глупав и прост, като се качи в колата не става по-умен. Има чувство за безнаказаност, затова властите трябва да наказват много строго. По пътищата ни се кара безобразно“.

Депутатът коментира и скандалът с апартаментите на властта: „Ние още не разбираме в частния бизнес струва толкова колкото се договориш. Това е пазарна икономика. Попаднаха ми имотните декларации на тези, които много говорят. Нито един не е на пазарни цени и много е мешана салатата. Всички купуват на данъчна оценка. Никой не е купил за повече от 500 евро. Аз ще се окажа единственият, който е купил на 900. Това се доказва. Трябва да има ред“.

Относно скандала с фалшивите картини, Вежди Рашидов посочи: „Това е повод за затвор. Тук не става дума за една малка грешка, ние да направим това в малка България е равносилно на срив на пазара. За мен е недопустимо, след като изцапахме цялото пространство, да измием виновните. Има каталог създаден и хора, които са си сложили имената. Пълна срамота е един студент да открие ментетата, върху които изкуствоведи са си слагали името. Нужно е да направим поправка в закона, за да бъде по-строг. Надявам се много скоро прокуратурата да се заеме и да има наказани, защото станахме за смях пред Европа“, каза още бившият министър на културата.

Мая Йорданова
2103 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар
....

2019.07.14 | 16:08

71060

Само не се е срещнал с арменския поп

ХА ХА ХА ХА

2019.07.01 | 18:15

64731

Приберете си го ! Но той едва ли ще де върне каквато империя е създал за която тиквата може само да мечтае !!

Българин

2019.07.01 | 11:08

64569

Господин Рашидов, защо ви е страх от "другите пари", нали все са пари? Ако тези пари са законни, какъв е проблема? А ако не са, защо притежателите им са още на свобода??? А и само да вметна, вие за партийна издръжка от членски внос от членовете на партията не сте ли чували, или на вас ви трябват парите на обикновените хора дето не им се занимава с политика и с ВАС?

2019.07.01 | 09:55

64540

da grobarski izmikiar vejdi vsiaka darjava triabva da finansira partiite no vav darjavata germania tova finansirane e 0.80 centa ili 1.6 leva a zashto vav balgaria e povece ot 11 leva bokiuk.

Добави коментар