Министър Танева: Увеличаваме бюджета за обновяване на училища и детски градини

  • 28 юни 2019 14:41

  • 288
  • 0
Министър Танева: Увеличаваме бюджета за обновяване на училища и детски градини
© Пресцентър МЗХГ

Увеличаваме бюджета за обновяване на училища и детски градини по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Това обяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на заключителната конференция на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) за мандат 2015 – 2019 г., която се провежда в к.к. Боровец. Тя подчерта, че по този начин ще бъдат одобрени всички подадени проекти с включени инвестиции за дейности по обновяване на общински училища и детски градини.

По думите ѝ, общините, които са бенефициенти по Програмата, проявяват най-голям интерес по проектите за реновиране на улици и тротоари, изграждане на пътища и водоснабдителна мрежа, както инвестиции в социалната инфраструктура и културния живот.

„В настоящия програмен период интересът към ПРСР е изключително висок. За общините поисканите средства са 2,5 пъти повече над възможния бюджет. За бизнеса, земеделските производители и за преработвателите на земеделска продукция, пък са 4 пъти повече“, каза още министър Танева.

Пред представителите на местната власт земеделският министър съобщи, че до края на месец декември предстои финализирането на многогодишната финансова рамка на новата Обща селскостопанска политика. Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри уточни, че се очаква намаляване на бюджета за новия програмен период на ПРСР. „Ако до момента общините са ползвали 740 млн. евро, сега трябва да извадим 135 млн. евро, за да получим новото финансиране. Очакваме намалението при средствата за финансиране да бъде в рамките на 15 %“, каза още Танева и допълни, че ще бъде извършен анализ за нуждите на общините.

Последвайте канала на

Десислава Станева
288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини