Захариева ще открие срещата на Съвета на министрите на външните работи на страните от ЧИС

  • 26 юни 2019 12:57

  • 163
  • 1
Захариева ще открие срещата на Съвета на министрите на външните работи на страните от ЧИС
© Фейсбук

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще открие на 28 юни 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество /ЧИС/ - най-представителната и институционално най-добре развитата организация в широкия Черноморски регион.
Това съобщиха от МВнР.


Срещата ще отбележи и края на българското председателство на организацията и началото на председателството на Гърция.

Събитието, което ще се състои в София в хотел "Балкан", ще събере на едно място представители на 12-те държави членки - България, Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, както и на Египет и Тунис - страни - наблюдатели в ЧИС, на Съюза на Средиземноморието и др.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще открие министерската среща в 9.30 часа, след което ще се състои работна сесия. В 13.00 часа Захариева, Маркос Боларис, заместник-министър на външните работи на Гърция, и Майкъл Христидис, генерален секретар на ОЧИС, ще дадат пресконференция.

На 1 януари 2019 г. България пое ротационното председателство на ЧИС за периода до 30 юни т.г. Приоритетите за нашата страна като председател на ЧИС включваха насърчаването на пълноценното взаимодействие на организацията с ЕС, продължаване на процесите за реформиране и адаптиране на ЧИС към съвременните предизвикателства, както и задълбочаването на бизнес контактите между страните от региона. Българското председателство премина под мотото "Море от възможности" /"Sea of opportunities"/.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
163 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
И к'во?

2019.06.26 | 13:05

1

ЧИСта загуба на време и пари са тези срещи.

Добави коментар

Водещи новини