Захариева ще открие 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните от ЧИС

  • 28 юни 2019 07:15

  • 183
  • 0
Захариева ще открие 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните от ЧИС
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще открие 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) - най-представителната и институционално най-добре развитата организация в широкия Черноморски регион. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Тази среща ще отбележи и края на българското председателство на организацията и началото на председателството на Гърция.

Събитието, което ще се състои в София в хотел „Балкан“, ще събере на едно място представители на 12-те държави-членки - България, Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, както и на Египет и Тунис - страни – наблюдатели в ЧИС, на Съюза на Средиземноморието и др.

Захариева ще открие министерската среща в 9.30 часа в зала „Роял“ на хотел „Балкан“, след което ще се състои работна сесия.

Семейна снимка на участниците е предвидена за 12.45 ч.

В 13.00 ч. Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, Маркос Боларис, заместник-министър на външните работи на Гърция, и Майкъл Христидис, генерален секретар на ЧИС, ще дадат пресконференция.

На 1 януари 2019 г. България пое ротационното председателство на ЧИС за периода до 30 юни 2019 г. Приоритетите за нашата страна като председател на ЧИС включваха насърчаването на пълноценното взаимодействие на организацията с ЕС, продължаване на процесите за реформиране и адаптиране на ЧИС към съвременните предизвикателства, както и задълбочаването на бизнес контактите между страните от региона.

Българското председателство премина под мотото „Море от възможности“ (“Sea of opportunities”).

Последвайте канала на

Радина Лазарова
183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини