Искрен Веселинов: Парите за партиите са прекалено много

  • 25 юни 2019 19:11

  • 591
  • 1
Искрен Веселинов: Парите за партиите са прекалено много
© БНТ

Редно е да се направи цялостен преглед на свършеното дотук по управленската програма. Защото някои теми вече започват да се повдигат от опозицията. Това коментира депутатът от ВМРО и зам-председател на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов в студиото на ''Още от деня'' в ефира на БНТ относно проведения днес коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти.

,,Имаме ангажимент за безплатни детски градини, както и за въвеждането на военно обучение в училищата и предмет по родинознание, тъй като до голяма степен сегашният учебен материал е силно соросоиден и тежко увреден през последните години'', обясни Веселинов.

На въпрос за партийните субсидии зам.-председателят на ПГ на ОП обясни, че цялата история с тях е започнала заради тълкуване на Министерството на финансите, което е облагодетелствало партиите с още 2 лева отгоре и призна, че дебатът по същество в последно време се поизгуби.

,,Ако има нещо, по което всички сме съгласни, това е, че парите за партиите са прекалено много. Тези 40 милиона лева годишно са просто твърде тежки за данъкоплатците'', посочи той и добави, че предложението на ДПС за частно финансиране не е добра идея.

,,Ние сме против този метод за набиране на средства, но законодателният орган в лицето на Народното събрание трябва да реши как ще се финансират партиите. Ние дължим този дебат на обществото и мога да кажа, че той тепърва предстои'', заяви Искрен Веселинов.

Относно наложеното вето на президента по Закона за Черноморското крайбрежие Веселинов поясни, че това е начин темата да бъде обсъдена още малко в парламента и допълни, че ''няма страна в Европа, където всеки да може да си разпъне имота, където си поиска''.

Относно сделката за ЧЕЗ народният представилет от управляващата коалиция напомни, че е въведена клауза, според която такива сделки трябва да бъдат одобрени от КЕВР.

,,Много е важно да няма привилегировани в тази ситуация'', каза в заключение Искрен Веселинов.

Последвайте канала на

Novini.bg
591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Излищните незаконни

2019.06.26 | 11:04

1

Близко-изсточни кресливи партии и религии се закриват и изспращат на екскурзия в майчините им региони отатък Босфора.

Добави коментар

Водещи новини