Намаляват партийните субсидии до края на юли, няма да пипат ДДС

  • 25 юни 2019 10:53

  • 4605
  • 5
© Novini.bg

Съветът на управляващата коалиция реши до края на юли да бъдат променени Законът за политическите политическите партии и Законът за държавния бюджет с цел намаляване на политическите субсидии.

Всички сме на една обща позиция - че субсидиите трябва да бъдат намалени, заяви на брифинг след заседанието на Съвета лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, предаде репортер на Novini.bg

Ние ще инициираме консултации в парламента още тази седмица, за да намерим разумния баланс, тъй като двата закона трябва да бъдат разгледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили. Поставили сме срок те да минат през зала до ваканцията на 1 август, за да не бъдем упреквани, че умишлено отлагаме въпроса за субсидиите, за да не бъде разглеждан въобще, заяви Симеонов. Обединихме се около една обща позиция, че по въпроса с партийните субсидии не трябва да се действа припряно и е редно да бъде подложен на по-мащабно обсъждане между всички политически сили в парламента и не само, добави той.

Взехме решение до края на юли месец отново да се проведе коалиционен съвет Обединени патриоти - ГЕРБ, на който да се направи преглед  на това, което е изпълнено досега от коалиционното споразумение, каза зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов. Ще се съберем, ще обсъдим кое докъде е стигнало, кое трябва да се засили. Ще отчетем успехите и ще обсъдим това, което трябва да наваксаме, посочи Чуколов.

Да благодаря на колегите, че приеха извиненията, които им казахме, но ГЕРБ продължава да стои зад позицията си, която и правителството внесе, за субсидия от 1 лев. В същото време, като парламентарна република, сме поканени на разговори, инициирани от Обединени патриоти, с всички политически партии, и сме готови да говорим за промени  в Закона за политическите партии, защото сега Министерството на финансите и правителството се занимават с изплащането на партийните субсидии. Всичко това трябва да отиде в Закона за политическите партии, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Коалицията реши, както е записано в споразумението, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят. Всички намаления на ДДС влизат в протиречие с този член на коалиционното споразумение и по тази тема няма да дебатираме повече, заяви още Борисов.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4605 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.06.25 | 13:15

4

А трябваше да е обратното - да не пипат субсидиите но ддс за храните и лекарствата надолу, както е навсякъде в Европа помежду другото да спомена!!!!!

Умно

2019.06.25 | 15:40

5

Честно да си кажем, не трябваше да избираме. И намаление на ДДС и намаляване на субсидиите ни трябва. Защо да плащаме на партии които не им пука за народа и не искат да напраят храната ни, нещо което ни трябва да оцелеем като хора, на позволима цена?

ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2019.06.25 | 12:59

3

Хубава позиция която за пореден път показа коалицията ГЕРБ - ДПС.

kaka

2019.06.25 | 11:33

2

У нас партиите са бизнес организации,за какво са им пари.Те трябва да плащат на нас че им позволяваме да управляват

Мрънко

2019.06.25 | 11:30

1

До тъпака и всезнаещ - нали годината се приключва на 31дек. защо до юли???????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини