Борисов обсъди с румънския си колега Людовик Орбан по-активно партийно сътрудничество

  • 24 юни 2019 13:56

  • 373
  • 0
Борисов обсъди с румънския си колега Людовик Орбан по-активно партийно сътрудничество
© Министерски съвет

Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички нива между ГЕРБ и сестринската ѝ партия от ЕНП в Румъния - Национална либерална партия (НЛП). Около това мнение се обединиха председателите на двете партии Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Людовик Орбан.

Двамата се срещнаха в София, като Орбан бе придружаван от зам.-председателя на НЛП Влад Ништор. Людовик Орбан е в България по покана на председателя на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

В рамките на срещаха Борисов и Орбан изтъкнаха нуждата от надграждане на вече съществуващия инфраструктурен капацитет не само в двете държави, но и на Балканите. Според тях по-добрите транспортни връзки биха донесли редица удобства на гражданите, но също така и биха дали тласък на културния обмен и туризма в региона. Председателите на ГЕРБ и НЛП бяха категорични, че развитата инфраструктура в България, Румъния и другите балкански страни ще направи нашия регион много по-конкурентноспособен и атрактивен за чуждестранните инвеститори.

По време на разговора председателят на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и неговият румънски колега обсъдиха необходимостта от реализирането на различни проекти от сферата на регионалното развитие от двете страни на Дунав. Бе подчертано, че трябва да се засили и диалогът между представителите в местната власт на ГЕРБ и НЛП в България и Румъния.

Двамата коментираха и предстоящия избор на председатели на европейските институции и течащите в момента консултации. В тази връзка Людовик Орбан поздрави председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за отличния резултат на партията на европейските избори. Орбан използва възможността да честити на Борисов 60-годишния му юбилей и предаде специалните поздрави на румънския президент Клаус Йоханис – също роден на 13 юни 1959 г. Председателят на Национална либерална партия дори зарадва българския премиер с футболна топка с автограф от живата легенда на румънския футбол Георге Хаджи.

Работното посещение на Людовик Орбан продължава със срещи с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, както и с представители на ръководството на Групата на ГЕРБ в СОС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини