Зоран Заев: Бойко Борисов изпрати послание за добросъседство

  • 21 юни 2019 18:01

  • 1416
  • 1
Зоран Заев: Бойко Борисов изпрати послание за добросъседство
© Булфото (архив)

"Българският премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изпрати послание за добросъседство. Той демонстрира многократно голямото приятелство към Македония в много важни моменти."

Това отбеляза македонският премиер Зоран Заев след изказването на премиера, че Скопие трябва да спре посегателствата над българската история. „България и Борисов са в авангарда на нашата борба за получаване на дата за започване на преговори за членство в Европейския съюз. Убеден съм, че неговите думи трябва да ни направят много по-внимателни и по-отдадени“, подчерта Заев. Той изтъкна още, че „Борисов и България са били и остават наши приятели“.

Заев припомни, че не трябва да се забравя, че имаме Договор за приятелство и това означава, че трябва да приемем, че част от нашата история е обща. „Ние поехме ангажимент, че ще работим за бъдещето. Ще затворим всички открити въпроси, които са останали от миналото. Убеден съм, че ще намерим решение на този въпрос, който в момента се дебатира в обществото“, категоричен е Заев.

Припомняме, по-рано днес македонският президент Стево Пендаровски направи под условие признание, че Гоце Делчев е българин.

Филип Епитропов
1416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боко мафиото ни закопа с тоя ФРАНЦИСК

2019.06.21 | 20:11

1

ЗОране, гледай сега как месията БОКО МОАФИОТОФФ освен европа ще спаси света от трета световна война като се скара на САЩ и Ирани те ще клекнат пред неговата харисма и чар, гледай само.

Добави коментар

Водещи новини