Андрей Ковачев: Кощунство е да се твърди, че Гоце Делчев е бил македонец

  • 20 юни 2019 18:05

  • 618
  • 2
Андрей Ковачев: Кощунство е да се твърди, че Гоце Делчев е бил македонец
© БТВ

Кощунство е от страна на Северна Македония да твърдят, че Гоце Делчев е бил македонец. Идеята им да честваме заедно годишнината от смъртта му също беше грозна. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. в студиото на ''Лице в лице''  по bTV във връзка с историческите спорове между България и Северна Македония.

,,Те нямат право да променят нито историята, нито идентичността на една плеяда наши възрожденци. Но все пак трябва да се мине през този шок, който чакаме от около 30 години. Така е, когато е било набивано от режима на Тито колко лоши са българите. Дори по негово време е имало закон за защита на македонската чест и ако се определиш не за македонец, а за българин, си рискувал да влезеш в затвора'', обясни евродепутатът.

,,Ние призоваваме да има разбирателство. Искаме да охрабрим и техните историчари и политици, за да видят, че не е толкова страшно. Освен това всички много добре знаят, че самият Гоце Делчев се е определял като българин, а не като македонец'', допълни Ковачев.

Относно полемиката около избора на следващия председател на ЕК и желанието на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище да бъде заменен от германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се българският евродепутат посочи, че тези разногласия биха могли да блокират работата на целия Европарламент.

,,Не е коректно Макрон да предлага Меркел, а да не иска Вебер. Надявам се разумът в крайна сметка да надделее. Изглежда, че Педро Санчес и Макрон са в някаква коалиция срещу ЕНП. Въпреки това мога категорично да заявя, че цялата група на ЕНП стои зад избора на Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище'', добави в заключение родният представител в Европейският парламент.

Последвайте канала на

Novini.bg
618 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2019.06.20 | 18:49

1

Браво

2019.06.20 | 21:15

2

Нали вие и вашия вожд и учител Тиквата сключихте тоя договор за приятелство и сътрудничество и един Господ знае по чие нареждане !!! Сега им сърбайте попарата !!!

Добави коментар

Водещи новини