БСП за финансирането на партиите: ГЕРБ и ДПС отварят вратата и гасят лампите

  • 20 юни 2019 09:14

  • 439
  • 4
БСП за финансирането на партиите: ГЕРБ и ДПС отварят вратата и гасят лампите
© Кадър: БТВ

„Дълго време се развивахме, за да стигнем до момента, в който държавата финансира партийните организации. В момента отварят вратата и гасят лампите. Когато някой даде средства за нещо, винаги има частен интерес. Затова ние казваме, че това е приватизация на политическия живот”. Това заяви Пенчо Милков от БСП в ефира на БТВ в рамките на дебат след като ГЕРБ и ДПС се разбраха за неограничено финансиране на партиите от дарения и безплатни офиси.

Относно предложението на ДПС да се въведе американския модел на финансиране, Милков коментира, че той е базиран на много страници законодателство за лобизма и 200 г. практика по отношение на лобизма в парламента в САЩ.

Халил Летифов от ДПС заяви, че с 1 лев субсидия не е достатъчно да се финансира една малка политическа партия. Той не отрече, че ще се създаде зависимост между бизнеса и партиите, но затова от ДПС предлагат финансирането да е публично и да е ясно кой и срещу какво дарява.

Александър Иванов от ГЕРБ от своя страна не вижда нищо лошо в това с пари с платени данъци от бизнеса, които са явни и които ще бъдат проверявани от Сметна палата и НАП, да се подпомагат партиите. „Това е текст, който съществува от 2009 г., когато партийната субсидия е била в много малък размер”, поясни Иванов.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
439 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
к

2019.06.20 | 12:02

4

А защо с моите данъци да се плащат простотии на Бузлуджа и почистването на паметника на съветските окупатори, вместо да се лекува някое болно детенце? Ние гласоподавателите казахме какво искаме на референдума! Баста!

2019.06.20 | 11:54

3

Внимавайте когато влизате на тъмно че може да ви се случи случка

2019.06.20 | 09:47

2

Това правите вие на Спосрано 20 и се шлякате другарски по голите задници и играете на кой кого свари!

Кой се целуваше на Oрлов мост и си бъркаше по дупките, а червени олигофрени!?

2019.06.20 | 09:40

1

zashto se ucudvat glupcite ot bsp normalno e pri koalicionni partniori da ima edinomislie.

Добави коментар

Водещи новини