Румен Гечев: Ще информираме ЕС за покушението на ГЕРБ срещу политическата система

  • 19 юни 2019 09:03

  • 5522
  • 15
Румен Гечев: Ще информираме ЕС за покушението на ГЕРБ срещу политическата система
© Булфото (архив)

БСП ще информира ЕС за опита за покушение от ГЕРБ срещу политическата система на България. Това заяви народният представител от ПГ на ''БСП за България'' и член на комисията по бюджет и финанси Румен Гечев в интервю за радио ''Фокус''. По негово мнение Европа няма да остане безучастна на тази политическа арогантност на управляващите в София.

,,На всички вече е ясно, че прокламираното приятелство на г-н Борисов с партиите-посестрими на ГЕРБ в Европейската народна партия няма да го спаси в тази ситуация. Напразни са надеждите на управляващите от ГЕРБ и техните ръководители, че имат кой знае какъв гръб в Европа и ще ги покриват, ще имат някакъв чадър над това безчинство, което се канят да извършат в България – 11 пъти да намалят финансирането на опозицията и на всички партии в България'', изрази мнение професорът.

По думите му основната цел на управляващите е опозицията - левицата, тъй като ГЕРБ са в управлението и пред цяла Европа показват, че могат да се справят без субсидии, след като са натрупали 20-ина милиона лева в депозити.

,,Това означава, че те имат други източници на финансиране. И по този въпрос ще се обърне внимание в следващия период'', коментира проф. Гечев.

Той заяви, че БСП ще отиде на местни избори и това предложение на ГЕРБ няма да ги спре.

,,БСП е на политическия терен 130 години. Това е партия, която е преследвана от закона, членовете ѝ са осъждани на смърт, къщите на членове на партията са изгаряни. Така че много по-големи мракобесници от сегашните управляващи са се опитвали да я задушат. Няма да им се получи и този път номерът, но е срамно, че управляващата коалиция, която претендира да води страна от Европейския съюз в посока хармонизиране с европейските практики и координиране с европейските политики, прави нещо, което съм сигурен, че ще стресне Европа. Такъв удар в страна от Европейския съюз – да спреш финансирането на опозицията преди изборите, не познавам такъв случай“, категоричен бе проф. Гечев.

Той уточни, че БСП ще гласува против предложението на Министерски съвет.

,,Няма как да гласуваме решение, което противоречи на здравия разум, противоречи на европейските практики и е откровено антидемократично. БСП не може да си позволи лукса да предава интересите на своите избиратели'', заключи народният представител.

Последвайте канала на

Novini.bg
5522 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
ИСТИНАТА

2019.06.19 | 14:58

12

Др. Р. ГЕЧЕВ, така и така ще информира те ЕС, да не пропуснете да ги уведомите как фалирахте и разграбихте държавата, банките и пенсионният фонд чрез приватизацията и РМД-тата, най-чудовищното разграбване? Определени личности (вкл. вие), станахте милионери в/ху гърба на българският народ. ВИЕ СТЕ БЕЗ ДОСТОЙНСТВО И МОРАЛ, както и 128-г.партия, която сте наследили. Опишете им подробно за миналото и как се ВЪЗПОЛЗВАХТЕ от ситуацията. ИЛИ ЗА ВАС МИНАЛОТО Е МИНАЛО! НАПРОТИВ, ВАШЕТО МИНАЛОТО ВОДИ ДО ВАШЕТО НАСТОЯЩЕ! ОТ КАКВО СЕ ОПЛАКВАТЕ, ЧЕ СИ ИЗХАРЧИХТЕ БЕЗОТГОВОРНО СУБСИДИИТЕ, НО НЕ УСПЯХТЕ ДА СЕ ДОБЕРЕТЕ И ДНЕС ДО ХАЗНАТА, ЗА ДА Я ОГРАБИТЕ! КАК ИМАТЕ СМЕЛОСТТА ВСЕ ОЩЕ ДА СЕ ПОЯВЯВАТВ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ЛИЦЕМЕРНО ДА ЛЪЖЕТЕ ТЕЗИ, КОИТО ОГРАБИХТЕ КАКТО В МИНАЛОТО, ТАКА И ЧРЕЗ КТБ, ВМЕСТО ДА СИ ЗАРОВИТЕ ГЛАВИТЕ В ПАСЪКА, КАКТО ПРАВЯТ ЩРАУСИТЕ!

Ваня

2019.06.20 | 14:23

15

1. РМД-та ги създаде Костов -- есента на 1997г., а от март БСП не е управлявала! 2. А"Кризата"я създадоха Световната банка /КристалинаГеоргиева/и Сорос!!! Защото Жан Виденов не приватизира важните предприятия за икономиката ни! 3.И да се знае: На Виденов беше даден списък с предприятията за приватизиране-- и точно на кого и за колко да се даде! Той се възпротиви и го "свариха" ! 4. А за това Гечев няма никаква вина! Приеми фактите !

2019.06.20 | 12:37

14

Тоя финансов ,,капацитет" се готви да фалира и Е.С. Наглец. И си въобразява, че някои от Е.С. ще му обърне внимание точно за кражбите наречени субсидии.

Крум

2019.06.19 | 17:19

13

Червен Бахур ще се оплачиш на европейските ни пидирунгери че българския народ реши да ви намали на 1 лв субсидията.Още веднъж се доказва че такива недоразумения на майката природа и утайки на обществото нямат място в парламента

ходи се грьмни

2019.06.19 | 13:52

11

господин Гечев ,Вас Кой да виСьди като унищожихте цял един народ,и като котките не падате на гръб иДрапате за власт.СТИГА ВЕЧЕ НАСИТИХМЕ ВИ СЕ ПОВРЬЩА НИ СЕ ОТ ВАС ИДЕТЕ Е СЕ ОПЛАЧЕТЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП.

наму

2019.06.19 | 13:15

10

Колко хора избихте и колко съдби съсипахте през тия 130 години?Хиляди,стотици хиляди!

Умник Гюро

2019.06.19 | 12:54

9

Терористите от БКП/БСП не могат да оцелеят без да ограбват българския народ. Червени изроди и сериални престъпници.

2019.06.19 | 10:56

7

А ние, избирателите ще информираме ЕС, че единствената партия, коята открито не желае да се съобрази с резултатите от референдума е БСП. Дали партия, която не се съобразява волята на 2 500 000 избиратели е демократична Партия?

ПроЗ народ - слаба държава

2019.06.19 | 11:46

8

А ти що не се замислиш, защо Бойко чак сега след две години реши да въведе резултатите от референдума?

2019.06.19 | 10:17

6

Бойко е комуняга ,ама има акъл колкото цялата партия БСП-неопитни ,незнаещи новоизлюпени синигерчета и все такива ,които отвращават народа и избирателите .Нинова пуска такива като този ,,като попов и още един стойнев ,които подлудяват избирателите със своята простащина и тъпогьозизъм.БСП е свършено с тия сукалчета на държавна ясла

До Гечев.

2019.06.19 | 09:59

5

Комуняго,вие сте по покушенията.Нахални,нагли мо...ше...ни...ци.

Българка

2019.06.19 | 09:57

4

А за вашето покушение над българския народ кога ще уведомите ЕС?! КАТИЛИ ДОЛНИ!

Добави коментар

Водещи новини