Георги Пирински към Дянков: Спрете скритата приватизация на общински обекти

  • 09 март 2012 09:59

  • 632
  • 0
Георги Пирински към Дянков: Спрете скритата приватизация на общински обекти
©

По време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Георги Пирински се обърна с питане към вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи какви мерки предприема държавата за пресичането на т.нар. скрита приватизация на общински обекти.

"Датата на въпроса ми е една седмица преди трагедията в с. Бисер. Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ми върна въпроса с мотива, че това не влиза в отговорностите на министъра на финансите. Аз не се хващам за правилника, а питам как ще се осъществява възстановяването на правото на държавата на собственост върху възлови държавни обекти и за търсене не отговорност от виновните", заяви депутатът от левицата.

Дянков посочи, че решенията за приватизация на общински обекти се осъществява от общинските съвети и Министерството на финансите няма такава компетентност. "Разпоредил съм на Държавната финансова инспекция проверка на Министерството на земеделието и храните. Проверката продължава и очаквам резултатите от нея да излязат в средата на април", каза вицепремиерът.

Пирински каза, че в средата на април ще потърси отговорите от Дянков и го посъветва да се действа внимателно, да няма игра на норми и правомощия, защото става въпрос за човешки животи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини