Ангел Джамбазки: Предложението за субсидиите е закъсняло, но добро

  • 06 юни 2019 13:48

  • 889
  • 4
Ангел Джамбазки: Предложението за субсидиите е закъсняло, но добро
© Булфото (архив)

За личните нападки Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа ще има възможност да даде обяснения надълго и нашироко пред Софийския районен съд. Това обяви пред БНР евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, който е и зам.-председател на ВМРО.

,,Няма да оставя нито една лъжа, нито една клевета и нито една обида без отговор, защото това не е почтено. Няма да натоварвам или превръщам ВМРО в заложник на лични битки'', посочи той.

„Не е честно към българските граждани. Не може в Министерския съвет партия "Атака'' да купува самолетите (''Атака'' е подкрепила сделката в МС през министър Караниколов), а извън него председателят на партията да я критикува тази сделка. Отдавам го на катастрофалния резултат на тази политическа сила. Вероятно при тях има огорчение от това, че ВМРО има 7 пъти по-голям резултат. Може би това ги кара да говорят такива странни неща'', коментира още бъдещият евродепутат.

Според Джамбазки сделката за самолетите няма да се случи при тези финансови параметри.

,,Това е въпрос на преговори. Ако Американската страна продължава да не разбира, че България е сложила таван, който ние можем да си позволим, те просто не разбират начина, по който се водят преговори. Ако няма справедливо решение, няма да има сделка, преминава се към следващия кандидат в тази процедура и ако там не стане, се прави друго. Но България трябва да влага усилия в обновяването на своята отбрана'', разясни Джамбазки.

За евроизборите Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – декларира, че кампанията им е финансирана само с пари от субсидията. Той е категоричен, че трябва да бъдат намалени партийните субсидии, за да бъде възстановено чувството за справедливост на българските граждани.

„Крайно време беше да се направи това предложение. То дори е закъсняло, но по-добре късно отколкото никога. В предишните два мандата на НС на два пъти внасяхме подобни предложения за намаляване на партийната субсидия и те не бяха приемани конюнктурно и в разрез с очакванията на българското общество“, коментира той предложението за субсидиите да стане 1 лев за глас.

Евродепутатът не знае мотивите на премиера за решението, но предполага, че то е повлияно от скандала с надплатените субсидии.

,,Министър Горанов трябва да издири виновните и да ги накаже задължително. Това е абсурдно. Става дума за недопустимо поведение от страна на чиновниците в държавната администрация. Добре е за политическото здраве както на министерството, така и на Министерския съвет да се вземат бързи действия'', уточни зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки заяви готовността на ВМРО да върне надвзетите суми за 3 години назад.

Според евродепутата ако някоя партия има афинитет към политическа корупция, тя ще се занимава с това без значение от размера на субсидиите.

Последвайте канала на

Novini.bg
889 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.06.06 | 14:02

1

Вашата като на гербавите е лесна !! Ще продадете пак паспорти и ще си набавите субсидии

2019.06.06 | 15:22

2

Хуманоиден робот с първа самостоятелна изложба.

Дядо Йоцо

2019.06.06 | 15:30

3

Всички мълчаха като лапаха.Чак сега разбраха че са яли по две порций. Колко почтенно.

Българка

2019.06.06 | 15:50

4

Много правилно решение! Сега трябва да си намалите и заплатите в парламента -на 4-5 бр.от минималната за страната и изобщо разходите горе. Стига сте доили бедния народ. Броя на депутатите също да падне до не повече от 150. Курнелка,Йончева,К.Добрев,Овчаров и сие да бъдат осъдени по най-бързия начин и да върнат парите на хората. Който въобще крал през тия 30год. да си носи кръста.

Добави коментар

Водещи новини