Дянков: Подготвяме закон за висшите държавни длъжности

  • 08 март 2012 11:27

  • 571
  • 4
Дянков: Подготвяме закон за висшите държавни длъжности
©

Подготвя се закон за висшите държавни длъжности, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков. Законът ще регламентира заплащането на министри, заместник-министри, членове на политически кабинети.

Изказването на Дянков дойде в отговор на възраженията на ДПС, че са изключени политическите кабинети и силовите ведомства. Вицепремиерът изрази готовност да се включат и други ведомства в приложното поле на закона и призова ДПС да направят такива предложения между първо и второ четене.

Новите текстове ще въведат ограничения за допълнителното материално стимулиране. Промените се обсъждат на първо четене в парламента и предвиждат бонусите да бъдат намалени в рамките на 30% от заплатата на съответния държавен чиновник. Премахват и възможността 25% от събраните глоби от различни институции да отиват за допълнително материално стимулиране.

Заплатата на държавните служители вече ще се определя по нов начин, като класът прослужено време ще влезе в основното възнаграждение и няма да се вдига от трудовия стаж.

От левицата се надигнаха срещу тази промяна. За да обоснове решението си, финансовият министър заяви, че само пет държави в ЕС, сред които и България, се ползват с тази привилегия, и всички те са бивши социалистически страни.

"Това не е нещо европейско, а е остатък от социализма и трябва да помислим дали искаме да се връщаме назад или да вървим към Европа", отбеляза Дянков.

Върнатите скандални бонуси бяха калкулирани в сряда в кабинета. 603 675,62 лева са били преведени по специално откритата за целта сметка в БНБ. Сумата се образува от надвзетите пари на висшите държавни служители от 2009 година насам.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
571 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Распутин

2012.03.09 | 09:16

4
Бойко е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР от 22 г. насам,който СЕ ОПИТВА да озапти партизаните!Под партизани разбирайте присламчващи се към всяка власт "клиенти",които отиват там ДА КРАДАТ!В България има 100 и повече годишна традиция ДА СЕ КРАДЕ от държавата!НИКОЙ ДОСЕГА не си е мръднал пръста да спре партизанлъка.Напротив,идването на власт се празнуваше с фойерверки!Жив свидетел съм за синовете на Масларката 2005 г. в с.Лозенец, на морето. Където имат хотел - Тарфа бийч. Половинчасова заря! А враговете Борисови е време да замълчат! Колкото повече калабалък правят, толкова Борисов излиза по-силен! Показва РАЗЛИКИТЕ С ПРЕДИШНАТА КРАДЛИВА ПАПЛАЧ. Като Феникс е...Та докато Бойко води такава политика(доста умело и популистки,между другото) той НЯМА АЛТЕРНАТИВА! И ще печели избори колкото си поиска, и докогато си иска. Въпросът вече е може ли да постигне КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО на следващите избори?
Vigilant Since 1884

2012.03.09 | 09:16

3
Дянкофф - социопат на 8 март с розова риза с педерастична кройка на яката!!!! Не се мъчи, капут, а най-добре непусни немедленно!
THE PEOPLE

2012.03.09 | 09:06

1
Djankoff Immediately return to their Mother Cunt.

2012.03.09 | 09:16

2
Djankov a run in his mother's pussy

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини