Нинова отново се впуска в надпреварата за председател на БСП

  • 28 май 2019 16:07

  • 3823
  • 26
© Пресцентър БСП

Въпреки загубата БСП е единствената партия, която повишава гласовете си на тези евроизбори с около 30 000, и единствената партия, която увеличава броя на депутатите си в това състезание, в което участват 28 социалистически и социалдемократически партии, и ние сме на пето място. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след извънредното заседание на Националния съвет на "червените", предаде репортер на Novini.bg

Но въпреки това ние загубихме изборите. Смятам, че отговорността трябва да е на всички, но моята представа за морал в политиката е първият да поеме най-голямата отговорност. Затова днес подадох своята оставка пред Националния съвет, поисках свикване на Конгреса на 15 юни, тъй като Конгресът е органът, който ме е избрал, той трябва да констатира моята оставка и да я приеме. След 15 юни да се приемат правила за избор на председател и след това да се явят кандидатите и да се явим на състезание пред цялата партия за избор на нов председател. След това възнамерявам заедно с другите кандидати, скъпи членове и симпатизанти на БСП, да се явя за вашето доверие отново, заяви Нинова.

Тя уточни, че до 15 юни, за когато е насрочен Конгресът на левицата, по уставните правила на БСП ще продължи да изпълнява длъжността председател, а когато оставката ѝ бъде приета, трябва да предложи някой от заместниците си, който да поеме длъжността до избор на нов лидер на социалистите. Правилата за пряк избор се приемат от Национален съвет на партията. Имаме комисия, която трябва да ги подготви и тя е готова. Веднага след Конгреса комисията може да започне работа и да стартира процедура за избор на нов председател, посочи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя каза, че няма промяна в позицията ѝ за отговорността за резултата на БСП от изборите за Европейски парламент. Позицията ми е –  най-голямата отговорност трябва да се носи от председателя на партията. Така разбирам морал и достойнство в политиката, подчерта Нинова.

От Националния съвет днес се гласува и се прие заместник сега да не се избира, защото това е противоуставно. Новият избор ще бъде по новите правила. Заместникът, който ще предложа, трябва да бъде гласуван от Националния съвет. Това ще се случи след Конгреса, който ще приеме оставката ми, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3823 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.28 | 20:45

26

Другари-терористи от БКП/БСП, по-добре изчезвайте от независима България, защото за вас ще става все по-зле. От ръцете ви капе кръвта на стотиците хиляди избити невинни българи... Прошка за вас няма да има никога.

Успех

2019.05.28 | 16:39

8

Успех, Нинова! Вярвам, че разумът ще надделее!

2019.05.28 | 19:33

25

Къде виждаш разум в БСП? Партията е с най-простите симпатизанти и електорат, който за 30 години не проумяха че техните лидери станаха милионери, благодарение на наивното им слабоумие.

Ти гониш

2019.05.28 | 18:30

24

Единствена Нинова до сега е размърдала вкоченената снага на столетницата, но вампирите с генералски пагони не могат да се смирят с това. Искат си марионетката с някой аватар като Михов или партиец наследник като Станишко. Сега ще се разбере, ще мре ли партийката или ще ѝ присаждат сърце.

123

2019.05.28 | 18:26

23

Таз и филе елена са най големите тапигьози в цялата държава,противни и лъжливи и пак се натискат за власт,да ама не българите не са глупави..а ленчето ако мисли че ще избяга като евродепутат жестоко се лъже Сливенският я чака...!!!

Пян_Гъ

2019.05.28 | 18:19

22

Оставка след провал - добре! Но хубавото свършва дотук. Ще перефразирам нейната позиция:
"Кака ви малко се поокака и няма как - аман значи от тея дрти БСП-ари -ще трябва да подаде оставка, ама споко - ще направим нов правилник за избор на шеф, па ще организираме и едни избори за чудо и приказ, демократични, свободни, честни. Да видите как кака ви Курна няма алтернатива и как пак нея ще изберете".
Е, това е цялата работа, защото зад нея са част от "левите" олигарси и тя не е свободна сама да решава нито дали да е шеф на БСП, нито кога точно да подаде оставка. Всичко е по заказу государственого комитета...

MM

2019.05.28 | 18:01

21

Samo na mene li mie vsichko tova dosta banalbo...!?

Бай Васил

2019.05.28 | 17:59

20

Ех народе народе толкова ли е сложно че неможете да прозрете че на България не и трябва айдушки партии а хора които поема отговорност пред целия български народ и под един девис

смях

2019.05.28 | 17:56

19

Нинова се успокоява, че от 2014 год. до сега са успели да вкарат един евродепутат по - вече....смях....

Истината е че...

2019.05.28 | 17:12

16

Дай да сме честни сега..Бойко Брисов просто eбa майката на червените педераси.

Ива

2019.05.28 | 17:46

18

По точно не може да се опише !!!!

sfe

2019.05.28 | 17:39

17

Тая рунтава кокошка отново се прави на недоклатена!! Хем не се справила, хем отново се предлага да води тези, които и видяха наакания дирник и мазната мутра в действителност?!?! Де го чукаш-де се пука???? Шматка тлъста!!
Да изберат Лудото Ленче, да досъсипе остатъците от тъпата им руска партия!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини