Екатерина Захариева и генералният директор на ЮНЕСКО обсъдиха двустранното сътрудничество

  • 23 май 2019 21:52

  • 627
  • 0
Екатерина Захариева и генералният директор на ЮНЕСКО обсъдиха двустранното сътрудничество
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничеството между България и световната организация. Това стана по време на вечеря, дадена от дипломат №1 на България за френската ръководителка на Организацията на ООН за образование, наука и култура.

Азуле оцени високо последователните усилия на България като член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО за реформиране на организацията.

Сред останалите теми бяха основните приоритети в работата на световната организация като равенството между половете, Африка, насърчаване на креативността и предприемчивостта сред младите и други.

По време на вечерята двете делегации имаха възможност да наблюдават изпълнение на нестинари на живо. От 2009 година нестинарството е сред четирите нематериални български обекта в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно и природно наследство.

Ръководителката на ЮНЕСКО е на официално посещение в България за участие в тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Последвайте канала на

Novini.bg
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини