Министър Боил Банов в Плевен: Предстои ремонт на театъра

  • 17 май 2019 10:04

  • 305
  • 2
Министър Боил Банов в Плевен: Предстои ремонт на театъра
© Министерство на културата

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за се срещна днес в Плевен с ръководството на Общината и директора на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. Основна тема на разговора между министър Банов, кмета на града Георг Спартански, зам.-кмета Стефан Милев и директора на театъра Васил Василев е била предстоящият ремонт на сградата на театъра. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.

След срещата министър Банов коментира: „Изключителен е театърът в Плевен - и като художествена стойност, и като сграда. Много важно е да го съхраним и подготвим за бъдещето. Досега сто години е давал своя принос за развитието на културата и духа на града, поне още толкова трябва да подсигурим, за да продължава да дава”.

Министърът на културата посочи, че има още някои допълнителни стъпки, които трябва да се предприемат, като в случая важното е, че има желание за съдействие и от Общината, както и добър мениджмънт от страна на директора на театъра.

Министърът на културата използва идването си в Плевен в навечерието на 24 май да отправи поздрав и към работещите в културните институти, като им пожела много свобода, която, по думите му, е най-важна за творците. По повод започващия конкурс за млади оперни изпълнители на името на легендата Гена Димитрова министър Банов пожела успех на участниците и сподели, че Министерството ще продължи да го подкрепя, както и всичко в областта на културата, което се случва в Плевен. Изтъкна и приноса на Общината, която сериозно инвестира в култура.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
305 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.17 | 10:20

1

Пооткрадваш ли, Боилка ?

2019.05.17 | 19:05

2

ало банов

Добави коментар

Водещи новини