Десислава Танева за къщите за гости: Усещането за корупция е много тежко

  • 16 май 2019 17:56

  • 3207
  • 10
Десислава Танева за къщите за гости: Усещането за корупция е много тежко
© БТВ

Идвам от Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", който свикахме вчера, веднага след като бях избрана за министър. Точка 1 на дневния ред на днешното заседание беше освобождаването на г-жа Иванка Багдатова като зам.- председател на Фонда (Багдатова подаде оставка заради скандала с къщите за гости, но се оказа, че продължава да заема поста, заради което беше отстранен земеделският министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в – б.р.) Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

За зам.-председател избрахме Евдокия Кръстева, понастоящем експерт и началник отдел в Министерски съвет. Надявам се, че тя ще се справи със задълженията си и задачите, които й предстоят. Надявам се, че сме направили добър избор, посочи Танева.

Усещането за корупция наистина е много тежко. Репутационният риск също. Какви са точните размери, са процеси, по които се работи в момента, проверяват се всички къщи за гости. Но темата за къщите за гости и това, че може да възникнат съмнения за правила и корупция бяха още преди първия ми мандат като министър. Последният сключен договор е от края на 2014 година, каза земеделският министър.

Това може би е част от нашия манталитет. В този смисъл тотална изненада няма. Имах съмнения за тази мярка така, както е разписана. Тези къщи за гости са направени по правилата, но не способстват за целите на мярката – да се увеличе заетостта в тези райони, коментира Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Надявам се тези случаи да са санкционирани, те да са единици. Сигурна съм, че в повечето къщи за гости хората работят фамилно в райони, които са подходящи за този вид дейност. Трябва да гледаме постигането на целите. Новата селскостопанска политика за следващия програмен период ще търси от страните членки постигане на резултати. Ако не създадеш работни места и не извършваш туристическа дейност, няма да можеш да получиш средствата, заяви министърът.

Не може затова, че едно лице е в общественополитическия живот, роднините му нищо да не работят. Не може всичко да е под един знаменател, но там където е имало нарушение, всичко това е установимо. В момента Държавен фонд "Земеделие" проверява абсолютно всички къщи, преснима се абсолютно цялата документация за всеки един проект, подчерта Танева.

Нямам къща за гости. Декларирала съм си всичко, което трябва да се декларира по закон. Влизането ми в политиката беше 2007 г. След тази дата съм се въздържала от придобивания, поради усещането, което биха създали, декларирала съм си средствата от самото начало. Това е съзнателен мой избор, заяви Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Тя съобщи, че е удължен срокът за подаване на заявления за директните плащания. Ходът на кампанията тече в нормално темпо. До момента са подадени 104 000 заявления. За сравнение за цялата минала година са подадени 101 000 заявления, уточни земеделският министър.

По думите му няма адекватен контрол от страна на Българската агенция за безопасност на храните по отношение пръскането с пестициди на земеделски площи, което според пчелари води до масов мор на пчелите. Трябват нови мерки, особено при уведомяването. Трябва да има и нови способи за контрол, за които през новия програмен период ще има евроепйски средства и ние задължително трябва да го направим, каза още Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3207 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
коко

2019.05.16 | 21:35

10

Ген. Румен Радев да е новият министър председател или да оглави щаба за борба с корупцията.Тогава усещането за корумпирани политици ще изчезне.

усещане

2019.05.16 | 21:32

9

Усещане за жена,имаше жена,значи при усещане за корупция има корупция,само че за българските политици /политици е псевдоним истинското им име е случайно попаднали в държавни органи неориентирани елементи/ усещането иде да каже нещо лъжливо,като тях.

Манталитет

2019.05.16 | 20:15

8

Това е част от ВАШИЯ манталитет, защото у нас влизат във властта хора, които не могат да печелят от професията си!

Тцтц

2019.05.16 | 19:33

7

Какво усещане ма , ой ...крадете вече с гъзовете си, баси майката как ще се откачим от тия!?

степан

2019.05.16 | 19:24

6

Правя си една справка според китайският календар и не мога да установя дали е година на маймуната ,лъва и т. н. но установявам ,че за политиците и техните роднини в България е година на къщите за гости а за българският народ е година на мушмолите така ,че живи и здрави до есен с нова песен на същият глас с Бойко на власт и Цацаров пас.

Румен

2019.05.16 | 18:33

2

Да проверят и община Брусарци за къщи за гости.Монтанско.

българия

2019.05.16 | 19:10

5

КОИ ДА Я ПРОВЕРЯВА.ТЕ ВСИЧКИ ОТ ЦАЦАРА ДО КНОМПИ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ МУТРАТА.САМО ВИЖ ПАРАДОКСА С ..АЛО БАНОВ..ТЕ НЕ РАСЛЕДВАТ БАНОВ АМИ КОИ ПРЕДАТЕЛ ГО Е ЗАПИСЪЛ ЗА ДА ИЗЛОЖИ ПРАВИТЕЛСТВОТО

123

2019.05.16 | 19:03

4

АБЕ БОРИСОВ ТИ НЯМАШ ЛИ ПОНЕ МАЛКО, МНОГО МАЛКО ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ И НЕ СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКАТА. ТИ МУТРО ОСРА ПАРТИЯТА СИ.ТИ ПРЕВЪРНА ГЕРБ В НАЙ ОРГАНИЗИРАНАТА КРАДЛИВА ПАСМИНА ДОСЕГА.

2019.05.16 | 18:49

3

Усещането за корупция е много тежко. Само , че без думата усещане , корупцията в България жестоко тежка !!!!!

fddss

2019.05.16 | 18:18

1

Космическа онлайн стратегия!Играйте сега !Ярка графика и сюжет! Може да спечелите големи суми !https://bit.ly/2vGdh7g

Добави коментар

Водещи новини