Цвета Караянчева: Благодарение на правителството професионалното образование е ключов приоритет

  • 09 май 2019 11:11

  • 256
  • 1
Цвета Караянчева: Благодарение на правителството професионалното образование е ключов приоритет
© Народно събрание

Професионалното образование беше малко позабравено, но се радвам, че благодарение на правителството това е ключов приоритет, каза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на дискусия за дуалното и професионалното образование в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

По думите ѝ не трябва да има безработни висшисти.

Тя изтъкна, че висшето образование е много важно, но трябва да се ползва и трупа и опит преди това. "Започвайки от най-ниското ниво, вие ще придобиете опит, който ще го използвате във висшето си образование и ще можете изключително да бъдете полезни", обърна се Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на към студентите от университета.

Председателят на Народното събрание добави, че трябва да има и кадри на средно ниво, които да могат професионално да вършат работата си. Тя се обърна и към бизнеса да участва в подготовката на кадрите, за да може да ги ползва. Освен това кадрите, които се обучават в професионалните гимназии, няма как да научат новите технологии, които бизнесът предлага.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е уверена, че през следващите години професионалното образование ще се развие в много голям мащаб.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
256 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.09 | 12:30

1

склададжииката на цеха за поцинковани кофи в столицата на Турция Кърджали

Добави коментар

Водещи новини